Dėl to papuošalų ir religinių prekių parduotuvėse šoktelėjo prekyba šiais karoliukų vėriniais su kryželiu.

Tačiau baimindamiesi, kad rožiniai menkinami, Anglijos ir Velso vyskupai išleido specialų nurodymą, kaip tokius vėrinius naudoti.

"Davidas Beckhamas ir jo (popžvaigždė žmona) Victoria su rožančiais galbūt meldžiasi kasvakar - aš nežinau", - pažymėjo Tėvas Allenas Morrisas - Bažnyčios krikščionių gyvenimo ir garbinimo departamento sekretorius. "Rožiniai atrodo labai gražiai, tačiau gaila, jeigu jie tėra naudojami kaip papuošalai, o ne religiniams tikslams", - teigė jis.

Žinių agentūrai Reuters Tėvas A. Morrisas pažymėjo: "(Įžymybės) nesielgia nuodėmingai ir neklaidina mūsų. Tačiau apgailestauju, kad žmonės rožinius nešioja kaip mados detales ir atmeta jų religinę reikšmę".

D. Beckhamas su rožinio vėriniu ant kaklo yra pasirodęs žurnalo "Vanity Fair" viršelyje, vienoje Dublino gatvių rožančių ryšinti nufotografuota ir B. Spyrs.

Tradiciškai Romos katalikai rožinį naudoja melsdamiesi.

Kita popžvaigždė - nebepraktikuojanti katalikė Madonna - per savo skandalingąjį koncertų turą "Blonde Ambition" dar 1990-aisiais sceną puošė religiniais simboliais. Vatikanas šį turą pavadino "vienu labiausiai satanistinių šou žmonijos istorijoje".

Tėvas A. Morrisas pažymėjo, kad rožančiuje, be karoliukų, yra ir kryželis. "Labai keista, jog rožinis dėvimas kaip papuošalas. Kryžius - kankinimo įrankis. Kodėl jie nesipuošia elektrine kėde?"

Religinio žurnalo "Good News Magazine for the Catholic Charismatic Renewal" redaktorė Kristina Cooper mano, kad tokia mada gali atnešti gera. Ji pažymėjo: "Ši mada - puiki galimybė skelbti krikščionybę".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją