„Metų gandrų“ titulas šįsyk atiteko Karinai ir Sauliui Skambinams. Naujienų portalui DELFI dar balandį paskelbus, jog pora laukia pirmagimio, pramogų pasaulyje kilo tikrų tikriausias ažiotažas. Įžymybių asmeninį gyvenimą stropiai aprašantys žurnalai suskubo neigti DELFI paskelbtos žinios, kiti užrašinėjo Karinos ir Sauliaus žodžius, neva naujiena apie laukiamą kūdikį – jau šeštąjį kartą žurnalistų paleista antis ta pačia tema. Tik Karinos pilvukui pradėjus apvalėti net ir gabiausiems žiniasklaidos atstovams teko pripažinti klydus. Lapkritį gimusį sūnų garsi pora pavadino Majumi.

Saulius Skambinas ir Karina Krysko

Perpus mažiau skaitytojų balsų sulaukė Kristupas ir Jurgita Krivickai bei šiemet balandį gimusi trečioji jų dukrelė. Vos naujienų portalui DELFI balandžio 14-ąją paskelbus žinią apie pagausėjusią Krivickų šeimą, tą pačią naujieną žaibiškai atspindėjo ir kiti portalai.

Trečioje vietoje šiemet liko Aktorės Ingos Jankauskaitės ir jos sutuoktinio Mariaus Stračkaičio dvynių atėjimas į pasaulį. DELFI ir šįkart džiugią žinią paskelbė pirmasis, kaip ir apie tai, jog Inga laukiasi dvynių, neilgai trukus tą pačią naujieną trimitavo ir kiti. Aktorė ypatingai saugo savo privatumą, todėl sužinoti apie svarbiausias jos asmeninio gyvenimo naujienas pasisekė ne visiems.

„Metų filmu“ DELFI skaitytojai išrinko brangiausią Lietuvos kino istorijoje filmą „Tadas Blinda“. Už jį savo balsus atidavė daugiau nei pusė visų balsavusiųjų. Daug atgarsių visuomenėje „Tadas Blinda“ kėlė jau nuo tada, kai buvo pradėtas filmuoti. Per porą metų autoriai sugebėjo sukurti produktą, kuriam daugybė lietuvių liko neabejingi.

Filmo "Tadas Blinda" pristatymas

Antroje vietoje liko režisieriaus Mindaugo Survilos filmas „Stebuklų laukas“, trečiasis – režisierės Giedrės Žickytės filmas „Kaip mes žaidėme revoliuciją“.

„Metų vestuvėmis“ išrinkote Mindaugo ir Karolinos Stasiulių tuoktuvių ceremoniją. Nors poros santuoka nebuvo netikėta, DELFI – vienintelis ir pirmasis naujienų portalas, įamžinęs vieną svarbiausių Mindaugo ir Karolinos asmeninio gyvenimo įvykių bei suteikęs progą skaitytojams iš arti pažvelgti į šį svarbų pramogų pasaulio įvykį iš arti. Pora ypatingai saugojo savo privatumą, vestuvėms pasirinko Verkių, kitaip dar vadinamus Lietuvos mokslų akademijos mokslininkų rūmus Vilniuje. Ceremonijoje dalyvavo tik keli Mindaugo ir Karolinos draugai bei būrys giminių.

Už M. ir K. Stasiulių tuoktuves balsavo tik šiek tiek daugiau DELFI skaitytojų nei už Erikos ir Merūno Vitulskių. Apie šios garsios poros santuokos ceremoniją Kauno rotušėję ir šv. Gerdrūdos Bažnyčioje DELFI taip pat paskelbė pirmasis, kaip ir apie trečioje vietoje likusius Laimą Tamulytę ir Gediminą Stončių.

„Metų stilingiausieji“ šiemet – Daina ir Antanas Bosai. Pora, gyvenanti Palandoje, šią vasarą ypač stilingoje ceremonijoje pakrikštijusi savo pirmagimę Urtę Magdaleną, niekuomet nepraleidžia svarbiausių vakarėlių, vykstančių Vilniuje. Jiedu kaskart sulaukia ypatingo žiniasklaidos dėmesio dėl savo įvaizdžio. Visuomenė jų stiliui taip pat neabejinga. Tą liudija ir gausybė komentarų prie straipsnių apie ponios Dainos sukneles, šukuoseną, batelius ar rankinę. Ir nors vieni garsią porą koneveikia, kiti giria, „Metų stilingiausiųjų“ titulą jie pelnė surinkę beveik dvigubai daugiau skaitytojų balsų nei antrojoje vietoje likęs Alfas Ivanauskas ir trečioji likusi Agnė Jagelavičiūtė.

Daina ir Antanas Bosai, Modestos Jurkutės nuotr.

Lapkričio pradžioje koncertavę „30 Seconds to Mars“ publikai Lietuvoje pasirodymą surengė pirmą ir turbūt paskutinį kartą (informacijos apie galimą grupės išsiskyrimą įtikinamai nepaneigė ir grupės lyderis Jaredas Leto, esą grupės nariai dar nėra apsisprendę – aut. past.). DELFI skaitytojai „Metų renginiu“ išrinko būtent šį koncertą. Nors lapkritį vykusiame renginyje Vilniaus Siemens arena nebuvo sausakimša grupės gerbėjų, regis, Lietuvoje jų yra gerokai daugiau nei buvo koncerte.

"30 seconds to Mars" koncertas Vilniuje

Antrojoje vietoje liko SEL koncertas Klaipėdoje, trečiojoje – „Labas Festas“ Palangoje su DJ Tiesto, priviliojęs tūkstančius klubinėtojų, šėlusių pagal vieno garsiausių pasaulyje didžėjų ritmą tiesiog paplūdimyje.

„Metų TV projektu“ DELFI skaitytojai išrinko TV3 televizijos projektą „Beatos virtuvė“. Kalbininkai visai neseniai priekaištavo minėtos laidos vedėjai Beatai Nicholson dėl kalbos klaidų eteryje, tačiau žiūrovams tai – nė motais. Projektas šiemet užsitarnavo daugiausiai skaitytojų simpatijų.

Beata Nicholson

Antrojoje vietoje liko šių metų pabaigoje startavęs Skaivos Jasevičiūtės vedamas projektas apie augintinius „Keturkojis šou“. Nors startavo vos prieš kelias savaites, sulaukė ne tik augintinių šeimininkų susidomėjimo, bet ir DELFI skaitytojų palaikymo. Trečiojoje vietoje liko projektas „Varom už Lietuvą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)