„Lietuvoje kurti kvepalus – išskirtinis pomėgis. Nepažįstu daug žmonių, kurie tuo užsiimtų. Kadangi mūsų šalyje parfumerijos tradicijų nėra, todėl retas žmogus išmano šį meną“, - pasakojo A. Mickevičius.

„Pasiteiravus, kuo jo kūrybos kvapai yra ypatingi, aktorius išskyrė keletą momentų. „Kvapai išskirtiniai tuo, kad jie yra sukomponuoti sekant senąją europietiškąją parfumerijos tradiciją, kada buvo kuriamas odekolonas - Kelno vanduo. Taip, kaip kvepalai buvo daromi iki XX a. pr., kol nebuvo išrasta cheminių elementų, kurie paskui nukonkuravo natūralių medžiagų kvepalų gamybą. Mano kvepalai kuriami iš natūralių medžiagų ir tai yra gana brangus malonumas“, - apie kvepalų kūrimą kalbėjo Aistis.

Anot Aisčio, penkiuose jo kvapuose vyrauja tradiciniai šiprai – tam tikra kategorija kvepalų, kur paprastai viršutinėje natoje dominuoja citrusų, o apatinėje - medžio aromatai.

Prieš dvejus metus intensyviai pradėjęs domėtis kvepalų kūryba A. Mickevičius iki šiol treniruoja savo uoslę. „Pats svarbiausias šiame moksle dalykas – treniruoti savo uoslę, sugebėti atskirti esencijas ir sugebėti jas maišyti. Šio dalyko niekas negali išmokyti, nes tik tu pats turi tuo domėtis ir pats turi treniruotis. Šis mokymosi procesas gali trukti visą gyvenimą“, - dėstė Aistis.

Pasak A. Mickevičių, išleisti kvepalus ir sukurti kvepalus – du skirtingi dalykai. „Išleisti savo vardinius kvepalus gali daug kas, tiesiog suteikdamas jiems savo vardą, tačiau jis jų negamina. Mano atveju, aš juos gaminu ir man labai svarbu pats jų kūrimo procesas“, - apie savo išskirtinį hobį kalbėjo aktorius. Pasak Aisčio, kvepalų kūrimas jam ne tik laisvalaikio praleidimo būdas, bet kartu ir meninė saviraiškos formą.

„Kadangi nesu didelis narcizas, tai kvepalų brendo savo vardu nepavadinau, nes, manau, kad nereikia visur kišti savo asmens“, - kritiškai į kai kurių žinomų žmonių bandymus sukurti savo vardinius kvepalus atsiliepė A. Mickevičius. Pats Aistis sugalvojo ir užregistravo savo brendą, pavadinimu „FUMparFUM“. DELFI portalui jis sakė, kad prekyboje šie kvepalai turėtų pasirodyti jau po Naujųjų.

A. Mickevičius DELFI portalui tikino, kad šių penkių kvapų pristatymas nereiškia, kad nuo dabar jis būs kvepalų gamintojas. Anot jo, tai tik ilgo kūrybinio proceso dalis. „Aš tikiu, kad šios penkios kvapų kompozicijos galėtų išvysti prekystalius. O šis pristatymas - tai savotiškas visuomenės tyrimas“, - su užsidegimu kalbėjo vyras.

Per dvejus metus Aistis tikino sukūręs daug daugiau kvapų, tačiau atrinko penkis, kurie, jo manymu, gali netgi kai ką išprovokuoti.

Nuotraukos - DELFI galerijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją