Klausiamas, apie ką bus „Pabandom iš naujo“, M. Mikutavičius atskleidė, jog pirmiausiai kilo idėja sukurti internetinį tinklalapį pabandomisnaujo.lt. Jis startavo pirmadienio rytą.

„Laidos idėja gimė, kai diskutavome su draugais, kad reikia Lietuvoje naujų lyderių, kurie galėtų eiti vėliau į politiką. Atėjus internetinei kultūrai į mūsų gyvenimą, tu pamatai, kad socialiniuose tinkluose, internete yra daug protingų žmonių, kurie neturi galimybės būti išgirsti plačiau. Idėja buvo suburti juos visus viename puslapyje, kur jie būtų reitinguojami savo bičiulių, ir dar tuo pačiu, kad juos galėtų pamatyti kuo didesnė žmonių dalis ir per TV“, – DELFI konferencijoje pasakojo jis.

Projekto kūrėjai tikisi, kad prie portale turės galimybę pasireikšti ir lietuvių išeivių bendruomenė arba bent jau tie jos nariai, kuriems rūpi, kas vyksta Lietuvoje.

M. Mikuatvičius nerimauja, kaip visuomenė naująją laidą įvertins – ar kaip pakvailiojimą, ar kaip rimtą dalyką.

„Aišku, aš nesu toks rimtas tipažas, kaip Edmundas Jakilaitis ar Rita Miliūtė, dėl to ta laida matyt nebus itin rimta“, – scvarstė M. Mikutavičius.

Skaitytojų klausiamas, kaip vyks žmonių, norėsiančių portale ir TV laidoje išreikšti ir apginti nuomonę, M. Mikutavičius paaiškino, jog iš pradžių bus diskutuojama portale pabandomisnaujo.lt, o naujienų portale DELFI – specialiame informaciniame bloke, kur ir bus galima susipažinti su laidos struktūra bei taisyklėmis, kurios apibrėš, kaip įmanoma patekti į laidą.

„Mums reikia kiekvieno žmogaus, kuris galėtų pasakyti daugiau nei „Mes visi vagys...“ – aiškino DELFI konferencijos dalyvis.

Pasiteiravus, ar M. Mikutavičius jaučiasi pakankamai stiprus vesti laidą apie politiką, jis patikino sau keliantis tą patį klausimą ir jį atsakantis taip: „Jeigu tai gali daryti Rūta Mikelkevičiūtė, tai galiu ir aš“.

Pasitikslinus, kodėl vienas populiariausių TV laidų ir renginių vedėjas nutarė kurti laidą apie politiką, esą kaip ir dauguma šou atstovų, galėtų eiti tiesiai į Seimą, M. Mikutavičius patikino kol kas to daryti neketinantis.

„Nesijaučiu pasikaustęs šioje srityje pakankamai. Nors mano galva, mūsų politikai reikia naujų žmonių. Daugelis ten nuėjusių protingų žmonių paskęsta, laukdami savo eilės, kol gaus pasisakyti. Mes norime tiesiog suteikti tribūną įdomiems žmonėms, neketinam patys užsiimti politika“, – paaiškino M. Mikutavičius bei pridūrė pats esąs liberalas, nors ir pasimetęs dėl pačios liberalizmo idėjos.

Skaitytojų paprašius paaiškinti, ar „Pabandom iš naujo“ – tradicinė valdžioje esančiųjų sprendimų ir nevykusių reformų kritika, o galbūt būsimųjų politikų pradžiamokslis, M. Mikutavičius teigė, jog laida toli gražu nebus edukacinė, tačiau „greičiausiai ir būsime valdžios sprendimų ir nevykusių reformų kritika, manome, kad dalį klausimų Lietuvoje reikia spręsti iš naujo... Dėl to ir laida taip vadinasi „Pabandom iš naujo“. Tikiuosi, kad laida ir bus galimybė parodyti žmonėms, ar jie viską išmano apie politiką.“

Skaitytojams pasidomėjus, ar M. Mikutavičius laukia šv. Kalėdų ir kokios jos būna jo namuose, „Pabandom iš naujo“ vedėjas atskleidė, jog Kūčias švęs su tėvais, jų namuose, o per Kalėdas susitiks su artimiausiais savo bičiuliais.

„Kūčios bus su tėvais. Droviai visi persižegnosime. Kaip ir kiekvienuose namuose, reikės ilgai atsiprašinėti mamos, kad jau nebenoriu valgyti, kas ją erzina. Lėtai kalbėsimės, klausysimės muzikos, žiūrėsim TV. O per Kalėdas eisiu kur nors su draugais, nes prieš tai dirbau per kelias Kalėdas ir jų neturėjau praktiškai. Man Kalėdos yra vienintelė šventė, kuri patinka, ir kurios laukiu“, – kalbėjo jis ir pridūrė nekenčiantis Velykų, nes nekenčia kiaušinių.

Anot M. Mikutavičiaus, valstyvinės šventės jam atrodo per daug rūsčios ir politizuotos, o Kalėdos – aplinkinių ir paties pagerėjimo šventė.

„Perku daug dovanų per Kalėdas, turiu daug brangių žmonių, kuriuos noriu pradžiuginti: mano tėvai, draugai Lietuvoje ir užsienyje“, – apie ketinimus apdovanoti bičiulius pasakojo M. Mikutavičius.

Skaitytojams paklausus Marijono, ką šis mano apie tai, jog merginų grupė „Yva“ nustos egzistavusi po Naujųjų, TV laidų ir renginių vedėjas juokaudamas sakė dėl to daug pergyvenąs ir sekmadienio vakarą vos užmigo.

„Rimtai kalbant, tokias grupes vertinu kaip įvairią egzistuojančią žmonių saviraišką, kuri nuo mūsų nepriklauso“, – atskleidė jis.

DELFI konferencijos metu M. Mikutavičius išsakė nuomonę ir apie kelių žinomų lietuviškų merginų pop grupių transformacijas. Esą tai, kas vyksta – natūralūs pokyčiai rinkoje.

„Negali visi bankininkai būti sėkmingi bankininkai, visi sportininkai negali užsikabinti medalio. Natūralu, kad ir muzikos grupės... Vienos iškyla, kitos - krenta... Alternatyvi muzika ir turi būti alternatyvi, nes jos jau tokia misija... dėl to nereikia išgyventi, tu pats pasirenki, ar nori būti populiarus, ar alternatyvoje“, – kalbėjo jis ir atskleidė savo megstamiausius atlikėjus: „Skylė“, „Brass Bustartds“, Jazzu, Alina Orlova, „My favourite gun“, Domas Razauskas ir kiti.

Anot Marijono, gyvenime yra dalykų, kurių pakartoti neverta. Vienas tokių – skyrybos ir naujos šeimos kūrimas. Ši M. Mikutavičiaus DELFI konferencijoje išsakyta mintis skaitytojams sukėlė ir daugiau klausimų, pavyzdžiui – „Ar tai reiškia, kad daugiau niekada nežadi vesti?“ Tačiau atsakymas į tokį klausimą buvo lakoniškas: „Ne. Aš ketinu vesti. Tai tik reiškia, kad esu bestuburis liberalas“.

Skaitytojams paklausus, ar M. Mikutavičius neplanuoja tapti socialinių akcijų veidu ir kokios su jaunimu susijusios problemos jam aktualiausios, „Pabandom iš naujo“ vedėjas sakė nebežinąs jaunimo aktualijų ir į kai kurias jaunimo problemas žiūrįs su ironija.

„Man skambina daug įvairiausių organizacijų, susijusių su jaunimu, ir sako: skatinkime lyderystę jaunimo tarpe, kadangi mano laikais to nebuvo, tai aš daugeliu atvejų nežinau net kaip tai paskatinti. Aš pats niekada nebuvau kompanijos siela... Man nepatinka valdyti, aš dažniau prisitaikau, man geriau, kad gaires žymėtų kas nors kitas ne aš...“ – pasakojo jis.

Paklaustas, kodėl vis dažniau viešai akcentuoja esąs pasenęs, nebejaunas, M. Mikutavičius tikino, jog tokias frazes pasakyti jį išprovokuoja situacija. Esą jo gyvenime taip susiklostė, jog yra nuolat klausinėjamas apie savo amžių.

„Kai prie manęs prieina žurnalistas ir dažnu atveju sako: „Jūs toks šaunus, jūs svajonių jaunikis“, tada tada tu natūraliai atsakau, kad esu nebejaunas...“

Klausiamas, ar nemano, jog populiarumas kainuoja per daug, ypač, kai esi žinomas ir daugelis seka tavo pavyzdžiu, rodo dėmesį, apžiūrinėja, moko, kaip gyventi ir kaip sugeba visą tai ištverti, M. Mikutavičius sakė, jog prie visuomenės dėmesio priprantama, tačiau kartais save varžo.

„Aš stengiuosi, kad mano populiarumas nereguliuotų mano gyvenimo, kad ne kitų įsivaizdavimas, koks tu turėtum būti, reguliuotų tavo gyvenimą... kad buvimas "a la žvaigžde" netaptų gyvenimo įpročiu“, – kalbėjo DELFI konferencijos svečias.

Viešėdamas DELFI jis taip pat atskleidė niekada neleisiąs knygos apie savo gyvenimą, nebent sulauktų prezidento Valdo Adamkaus amžiaus. Marijonui nepatinka biografijos. Anot jo – tai yra pigiausias savireklamos būdas. Pašnekovas neslėpė, jog viena didžiausių jo svajonių vis dėlto yra knygos rašymas, tačiau ne apie save.

Paklaustas apie naująjį albumą, atlikėjas ir renginių vedėjas pasakojo ketinantis įrašyti naujų dainų, tačiau tikino, jog naujo albumo leisti kol kas neketina.

Klausiamas, kaip vertina save kaip vyrą ir ar moka įkalti vinį, sutaisyti sugedusį elektros prietaisą ir ar yra ūkiškas žmogus, M. Mikutavičius tikino, jog jam prilipdyta svajonių jaunikio etiketė nepatinka.

„Tau prilipdo klišę, ir jos neatsikratysi, aš su ja neketinu kovoti...“, – DELFI kalbėjo M. Mikutavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)