J. Anusauskienė kelis mėnesius Edvardui siūlė drauge vykti į fotomedžioklę Lietuvos miškuose. Esą laukinė gamta puikiai pravėdina galvą, tačiau prodiuseris ne iš karto priėmė sprendimą leistis į nuotykius.

„Pirmuosius medžioklės plotus reikėjo pasiekti anksti ryte, lindėti slaptavietėse, kurias Jurga ir Ričardas sumontavo likus savaitei iki išvykos. Tai buvo specialios vietos, kuriose apsilanko baltagalviai ereliai, tetervinai ir kitokie laukiniai paukščiai“, – pasakojo E. Žičkus.

Norėdami neišgąsdinti paukščių, „medžiotojai“ į slaptavietes atvykti turėjo tamsiu paros metu ir lindėti jose tol, kol palengva pradeda švisti.

Prieš tai teritorijoje buvo palikta apie 80 kilogramų šviežios žuvies, kad laukiniai paukščiai visą savaitę turėtų galimybę vėl ir vėl čia atskristi.

„Raseinių rajone fiksavome baltagalvius erelius. Būnant ten prasidėjo pūga, o gamtos reiškinių nesurežisuosi. Teko sėsti į automobilį, pasistiprinti sumuštiniais ir keliauti į Juodkrantę. Planavome pamatyti ir įamžinti briedį, elnius ir kitus laukinius žvėris“, – pasakojo E. Žičkus.

Žurnalistui paliko įspūdi, kaip Jurga ir Ričardas Anusauskai pagal gyvūnų kanopų žymes ir pagal tai, kaip apgraužtos medžių viršūnėles, gali pasakyti, kuria kryptimi miške judėjo konkretus žvėris, prieš kiek laiko buvo konkrečioje vietoje.

„Tai man buvo neįtikėtina. Paskui juos bridau per pelkes ir krūmynus. Netikėjau, kad pagal vieną kanopos atspaudą mes surasime ir pamatysime briedį milžiniškoje teritorijoje. Vis dėlto iš už krūmų kyštelėjo briedės galva, tačiau ji neilgai trukus dingo. Po kelių valandų mums ją vėl pavyko pamatyti. Galiausiai, kai ji prie mūsų priėjo kelių metrų atstumu, džiaugėmės puikiais kadrais. Grįžtant į mašiną apėmė jausmas, kad mus kažkas stebi. Mes taip sukėlėme briedei smalsumą, kad ji pati nusprendė ateiti iki mūsų. Norėdami išvažiuoti vos galėjome ją nuvaryti šalin“, – pasakojo E. Žičkus.

Bandydami nuvaryti briedę, „medžiotojai“ visai atsitiktinai miške išvydo užkandžiaujančią elnių šeimyną. Be abejo, jų pasivaikščiojimas miške neliko neįamžintas.

Važiuodami vienu Kuršių Nerijos miško keliuku, nuotykių ieškotojai neišvengė incidento. Visai netikėtai užvažiavus ant pusės plaštakos dydžio skiedros, ši pradūrė padangą. Tuo metu jau temo, ėmė snyguriuoti, todėl keliautojams teko skubiai ieškoti pagalbos, mat automobilyje nebuvo pompos. Laimė, pompą jiems pavyko rasti ir iš miško išvykti neužklupus pūgai ir tamsai.

„Anusauskai – be galo geri ir patyrę vedliai. Be jų tokia kelionė nebūtų galėjusi įvykti. Jie žino ir gamtos peripetijas, ir gyvūnų psichologiją, ir visas taisykles. Jie vieninteliai Lietuvoje turi tokią fototechniką, kuri verta keliasdešimties tūkstančių. Iš pradžių skeptiškai vertinau idėją į kelionę leistis drauge, tačiau patyręs tokių nuotykių supratau, kad dar ir dar sykį važiuočiau“, – apie nuotykius, į kuriuos leidosi įkalbėtas J. Anusauskienės, DELFI pasakojo E. Žičkus.

Tuo metu TV žiūrovai reportažą apie Anusauskų fotomedžioklę turės puikią progą išvysti TV3 televizijos laidoje „Gyvenimas yra gražus“ jau šį pirmadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)