86 metų I.Bergmanas ir 45 metų M. von Rosen bendrai parašytoje knygoje "Trys dienoraščiai" atskleidžia savo giminystės ryšį.

Knygoje pasakojama apie I. Bergmano santykius su M. von Rosen motina, kurie nutrūko prieš devynerius metus, kai moteris mirė nuo vėžio.

Režisierius ir Ingrida von Rosen pradėjo artimai bendrauti 1957 metais. Abu tuomet buvo vedę: Bergmanas baleto šokėją Gun Grut, o Ingrida - Jan-Carlą von Roseną.

"Aš ir Ingrida buvome vedę. 1959 metų pavasarį Ingrida pagimdė mūsų dukrą Mariją",-rašo I. Bergmanas savo knygoje, cituoja naujos knygos ištrauką laikraštis "Aftonbladet".

Tačiau von Rosen ir Bergmanas, kuris iš trijų santuokų jau turėjo šešis vaikus, tuomet nebuvo pasiruošę oficialiai paskelbti apie savo ryšį.

Režisierius išsiskyrė su G.Grut ir 1959 metais vedė pianistę Kaebi Laretei. Su šia moterimis Bergmanas susilaukė sūnaus, o išsiskyrė 1969 metais, kai jau gyveno su norvege aktore Liv Ullman ir su ja buvo susilaukęs dukters.

Pašlijus santykiams su L.Ullman, I. Bergmanas sugrįžo pas von Rosen, kuri ištekėjo už režisieriaus išsiskyrusi su savo vyru.

Pora kartu pragyveno 24 metus, iki 1995 metų, kai I.von Rosen mirė nuo vėžio.

"Kai man buvo 22 metai, Ingmaras staiga pasakė, kad jis yra mano tikrasis tėvas", - knygoje rašo Maria von Rose.

"Tai sukėlė sumaištį, tačiau ši žinia į vietas sustatė daugelį praeities įvykių, kurie anksčiau man buvo nesuprantami. Didžiausią šoką man kėlė mintis, kad mano tėvas Jan-Carlas nėra mano biologinis tėvas, o mano broliai ir seserys, su kuriais aš užaugau, buvo netikri broliai ir seserys. O paskui aš staiga supratau, kad turiu dar aštuonis netikrus brolius ir seseris", - knygoje pasakoja moteris.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją