Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis teigė, kad savo trumpą, tačiau branginamą laisvalaikį jis mėgsta leisti šaudydamas į taikinius, žaisdamas biliardą ir skaitydamas knygas.

Pasiteiravus, kokios knygos jaunajam tenisininkui yra mėgstamiausios, vaikinas net nesusimąstęs atsakė: „Skaitau įvairias, tačiau labiausiai patinka tikrais istoriniais faktais paremtos knygos. Šiuo metu skaitau Rimanto Šavelio knygą „Tadas Blinda“, taip pat labai patiko Balio Sruogos „Dievų miškas“.

Anot Ričardo, artimiausiuose gyvenimo planuose šeimos turėti jis nesiruošia, tačiau tai, kad kažkada tokia bus, jis net neabejoja. „Šiuo metu planuoti tikrai neplanuoju, tačiau šeimą norėčiau turėti ir kuo didesnę, tuo geriau. Turėti didelę šeimą - mano svajonė. Labai myliu vaikus ir šiaip esu daugiau šeimos žmogus. Man daug smagiau pasibūti namie, nei blaškytis po pasilinksminimo vietas su draugais“, - atviravo R. Berankis.

Anot vaikino, šeima ir profesionali sportininko karjera - du sunkiai suderinami dalykai. „Kai per metus esi išvažiavęs 10 – 11 mėnesių, o namo grįžti vos keletui dienų, tai mąstyti apie šeimą gana sudėtinga. Be abejo, yra galimybė visą šeimyną „ant ratų vežiotis“, tačiau šis malonumas labai brangus“, - savo vertinimus pateikė Ričardas.

Jaunas ir patrauklus vaikinas tikino, jog turi tam tikrą įsivaizdavimą, kokia mergina galėtų būti šalia jo: „Turiu susikūręs tam tikrą idealą, tačiau tai gali labai greitai subliūkšti. Tikiu ne tik meile iš pirmo žvilgsnio, bet ir tuo, kad kai sutiksi tą vienintelę, pati širdis tai pasakys“.

Paklausus Ričardo, ar pats norėtų žmonos, kuri domisi, o galbūt net ir profesionaliai lošia tenisą, jis buvo atviras. „Žinoma, kodėl gi ne. Turėtume bendrą hobį, bendrą ūkį ir bendras raketes“, - juokavo tenisininkas.

Grįžęs į Lietuvą R. Berankis pirmiausiai aplanko visus artimuosius. „Stengiuosi daug laiko praleisti su Remigijaus anūku, kurio krikštatėviu esu. Taip pat ir su mažuoju sūnėnu bei tėvais, nes jų labiausiai pasiilgstu išvažiavęs“, - apie savo laisvalaikį Lietuvoje kalbėjo Ričardas.

R. Berankis, kaip tikras lietuvis, grįžęs į Lietuvą būna išsiilgęs lietuviško maisto, tačiau vietoje alaus, mieliau renkasi vyno taurę. „Labai mėgstu naminius lietuviškus lašinukus ar netgi tas pačias keptas bulves su grietine, lašinukais ir pomidoru. Kalbant apie gėrimus, alus nėra mėgstamiausias gėrimas, bet vyno taurė prie vakarienės stalo kartais labai tinka“, - pasakojo Ričardas.

DELFI nepamiršo paklausti ir tai, kaip garsusis tenisininkas švenčia bei ruošiasi švęsti šias Kalėdas. „Jau septynerius metus Kalėdų nešvenčiau namuose su artimaisiais. Ne išimtis ir šios Kalėdos. Drauge su treneriu šventes švęsime Dubajaus restorane. Pavalgysime ir tiek“, - su nostalgija kalbėjo Ričardas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)