Pastarieji, negailėdami prabangių A. Valentaitės rankinių ir pasaulyje garsių dizainerių sukurtų drabužių, juos be skrupulų vieną po kito ankstų rytą sumetė į milžinišką traktoriaus kaušą.

Traktoristui daiktus pakėlus ir išvertus į specialų viską traiškantį smulkintuvą, A. Valentaitės rankinės ir drabužiai akimirksniu virto skuteliais. Ant įrenginio konvejerio pabiro ne tik striukės pūkai, palto ir megztinių skiautės, bet ir rankinių rankenos, „Chanel“, „Roberto Cavalli“, „Burberry“ ir kitų garsių mados namų ženklai. Konvejeriu sumaitotos rankinės ir drabužiai buvo pakelti atgal į traktoriaus kaušą.

Tiesa, į skutelius susmulkinti A. Valentaitės asmeniniai daiktai buvo maišomi su organinėmis atliekomis, o iš traktoriaus kaušo įmonės darbuotojai semtuvais juos subėrė į plastikinius maišus. Būtent tokiu pavidalu minėti daiktai netrukus pasieks šiukšlių konteinerius.

Po to, kai lapkričio pabaigoje teismas priėmė sprendimą sunaikinti A. Valentaitei priklausiusius daiktus, jie išgabenti į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą ir UAB „Biastra plius“ darbuotojus pasiekė tik ketvirtadienio rytą.

„Yra teisinė tvarka ir sprendimai jau priimti, - prieš pat daiktų sunaikinimą naujienų portalo DELFI klausiama, ar nepersigalvojo ir neketina stabdyti proceso, kalbėjo Asta Valentaitė. Anot buvusios verslininkės, jai kelis pastaruosius mėnesius nebuvo lengva girdėti visuomenės priekaištus, kodėl brangūs daiktai nebuvo parduoti ar perduoti labdaros organizacijoms.

„Atrodo, būtų taip lengva paimti, dovanoti, kažkam atiduoti, paaukoti... Atsiimti negaliu. Jeigu pradėjusi bylą būčiau atsiėmusi įkalčius, viską būtų tekę anuliuoti, nutraukti pačią bylą. Jeigu būtų mano valia, pasiimčiau tuos daiktus ir atiduočiau juos tiems, kuriems labai reikia“, - DELFI kalbėjo ji.

Asta sakė, jog iš tiesų labiau norėtų akcentuoti ne asmeninių daiktų likimo klausimą, o paraginti žmones būti budresniais. Anot pašnekovės, pagalbininkus, kurie įleidžiami į asmeninę erdvę, reiktų kur kas atidžiau patikrinti. Priešingu atveju, anot jos, šeimininkai rizikuoja susidurti su džiaugsmo neteikiančiomis pasekmėmis.

„Ta moteris aferistė ir ji yra pagauta. O sprendimą nepasiimti daiktų priėmiau išklausiusi teisininkų patarimų. Būtent jie man ir patarė taip elgtis, ne aš taip sugalvojau. Tokie įstatymai ir pagal juos viskas daroma, nes buvo įvykdytas nusikaltimas. Mano daiktai buvo pusmetį dėvėti pačios vagilės ir jos dukrų. Nemanau, kad reiktų dar svarstyti apie jų likimą.“, - DELFI kalbėjo A. Valentaitė.

Viena geriausių stilisto Manto Petruškevičiaus draugių taip pat pasakojo, jog norėjo pasielgti vadovaudamasi savo principais. Pašnekovės teigimu, buvo be galo svarbu įrodyti, jog ji buvusi apvogta.

„Vagilė turėjo galimybę gražiuoju susitarti ir viską grąžinti. Jai buvo duota laiko, bet va kokie žmonės... Buvau linkusi viską susitarti gražiuoju, bet ta moteris nenorėjo, todėl įvyko tai, kas įvyko. Man ši istorija buvo labai nemaloni - DELFI kalbėjo A. Valentaitė – ir aš sakiau jai, kad žinau, jog ji paėmė mano daiktus, paprašiau jos grąžinti viską, kai turės laiko, bet ji tepasakė „ne“. Lazda turi du galus. Apsivogė, pabėgo ir galiausiai vis tiek įkliuvo“.

UAB “Biastra plius” darbuotojai ketvirtadienio rytą smulkintuve sunaikino šiuos A. Valentaitei priklausius drabužius ir aksesuarus: smėlio spalvos žieminę striukę su firmos „Roberto Cavalli“ prekės ženklu, rudos spalvos palaidinę su firmos „Yves Saint Laurent“ prekės ženklu, gelsvos spalvos megztinį-golfą be prekės ženklo, baltos (pieno) spalvos „V“ iškirptės megztinį be prekės ženklo, golfą be rankovių juodos spalvos su firmos „Givenchy“ prekės ženklu, pilkos spalvos megztinį su firmos „Ralph Lauren“ prekės ženklu, juodos spalvos paltą su firmos „Burberry“ prekės ženklu, juodos spalvos lietpaltį su firmos „Yves Saint Laurent“ prekės ženklu, margą trikotažinę palaidinę trumpomis rankovėmis su firmos „Yves Saint Laurent“ prekės ženklu, juodos spalvos nėriniuotą palaidinę be rankovių su firmos „Givenchy“ prekės ženklu, rudos spalvos rankinę su firmos „Givenchy“ prekės ženklu, juodos spalvos pintos (megztos) odos rankinę su firmos „Alexander McQueen“ prekės ženklu, juodos spalvos pintą rankinę su firmos „Bottega Veneta“ prekės ženklu, juodos spalvos rankinę su firmos „Yves Saint Laurent“ prekės ženklu, juodos spalvos rankinę su firmos „Chanel“ prekės ženklu, juodos spalvos verstos odos delninukę su apyranke, pažymėta firmos „Roberto Cavalli“ prekės ženklu, juodos spalvos delninukę su firmos „Giorgio Armani“ prekės ženklu.

DELFI nuotraukų albume - daiktų naikinimo procesas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją