Gyvūnų globos tarnyba „Pifas“ yra visuomeninė pelno nesiekianti organizacija, kuriai priklauso bendraminčiai, besirūpinantys gyvūnų gerove.

Pastarieji nusprendė įkurti Kačių gerovės centrą, kuriame bus rūpinamasi tik katėmis. Anot „Pifas“ vadovės Brigitos Kymantaitės, Kačių centro duris lankytojams planuojama atverti jau kitų metų vasarą.

„Šiam kilniam tikslui paramos organizacijai vieni žmonės paaukojo medinį namą Kauno rajone, kuriame ir bus įkurta kačių prieglauda. Tokio pobūdžio centras - pirmas Lietuvoje. Centre bus padaryta vietos tinkamai pasirūpinti apie 30 kačių, taip pat šiose patalpose bus vykdomos šviečiamosios paskaitos lankytojams bei moksleivių grupėms“, - pasakojo B. Kymantaitė.

Prie Kačių gerovės centro įkūrimo prisidėjo ir Lietuvos garsenybės, kurios paramą suteikė savo daiktais ir drabužiais.

Tarp paaukojusių Lietuvos įžymybių - Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, Linas Adomaitis, Jogaila Morkūnas, Agnė Jagelavičiūtė, Vilija Matačiūnaitė, Renata Mikailionytė, Redita Dominaitytė, grupės „Liūdni Slibinai“ ir „Golden Parazit“ nariai.

Prie pastarųjų prisidėjo ir dainininkė E. Anusauskaitė. Pati namuose auginanti kalytę Jumą, kurią prieš metus su šeima parsivežė iš gyvūnų globos namų, mergina neliko abejinga ir kačių centro idėjai. Evelina globos tarnybai paaukojo savo drabužių, tarp kurių buvo ir suknelė, kurią jaunoji dainininkė vilkėjo festivalyje „Slavianskij Bazar“.

Mergina prasitarė, kad šią suknelę gavo dovanų iš ypatingo žmogaus. Pasiteiravus, ar negaila atiduoti suknelės, kuri turi savo istoriją, Evelina buvo atvira.

„Ji man labai miela ir patogi, tačiau atiduoti negaila. Turiu taisyklę, kad jei nori turėti kažką naujo, niekada negailėk seno“, - kalbėjo Evelina.

Visi įžymybių drabužiai bus parduoti internetiniame portale, o surinktos lėšos bus skirtos pirmojo kačių priežiūros kambario apdailai.

Kai kurių įžymybių daiktus ir drabužius jau galima įsigyti „Pifo“ krautuvėlėje internetiniame portale manodrabužiai.lt http://www.manodrabuziai.lt/narys/137996-pifas/drabuziaiinternetiniame portale.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją