Į susitikimą su Kalėdų seneliu, sumaniuoju Gustavu bei šmaikščiuoju peliuku Džeronimu savo vaikus atvedė LTV laidos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ vedėjai Vaida Genytė ir Žygis Stakėnas, „Tiumfo arka“ vedėjas Giedrius Masalskis, laidų „Panorama“ ir „Šiandien“ vedėjas, filmų garsintojas Marijus Žiedas ir žurnalistas bei TV laidų vedėjas Martynas Starkus su žmonomis.

Pasiteiravus LTV veidų, kaip šie švenčia Kalėdas, visi sutartinai teigė, kad tiek Kūčias, tiek ir Kalėdas jie švenčia artimiausiųjų būryje. Nors ne visiems ši šventė yra pati gražiausia metuose, tačiau daugelis jų pripažino, kad savo atžaloms stengiasi aiškinti krikščioniškąją Kalėdų prasmę bei simboliką.

„Ypatingai daug kalbu apie Kalėdas, jų prasmę ir simboliką, nes mano vaikas jau nuo penkerių metų nustojo tikėti Kalėdų seneliu. Intuityviai suprato vaikas, kad nėra Kalėdų senelio, todėl norisi įskiepyti tą tikrąją šventės prasmę. Aiškinu, kad Kalėdos yra gerumo, tikėjimo ir laukimo šventė“, - šypsodamasi kalbėjo V. Genytė.

Šį faktą patvirtino ir pats Vaidos sūnus, kurio paklausus, ar jau paprašė Kalėdų senelio dovanų, atrėžė: „Paprastas Kalėdų senelis niekuomet nedalina dovanų vaikams. Jis gyvena Suomijos šiaurėje ir pro jokius kaminus jis nevaikšto“, - įsitikinęs kalbėjo vaikas.

Marijus Žiedas teigė, kad Kalėdos, tai viena iš tų švenčių, kai ne tik artimiausi šeimos nariai, bet ir giminės susirenka drauge.

„Tai išties išskirtinė metų šventė, turinti savo prasmę, todėl svarbiausia žinia, kurią reiktų perduoti vaikams yra ta, kad Kalėdų negalima tapatinti su dovanomis“, - kalbėjo vyras.

Giedrius Masalskis pasakojo, kad Kūčias atšventę šeimoje, Kalėdas su žmona jau 10 metų švenčia su savo draugais.

LTV laidos „Tūkstantmečio vaikai“ vedėjas, geras mažųjų bičiulis Žygis Stakėnas teigė, kad nors Kalėdos jam nepatinka, tačiau dėl vaikų, stengiasi užgniaužti savo nepasitenkinimą. Vyras pasakojo, kad Kūčias atšventę pas žmonos tėvus Marijampolėje, per Kalėdas visuomet keliauja pas jo tėvus.

Kalėdų dovanomis stengiasi parūpinti iš anksto

Pasiteiravus TV laidų vedėjų, ar šie Kalėdines dovanas perka iš anksto, dauguma teigė, kad nors ir stengiasi jas nupirkti iš anksto, tačiau dėl laiko stokos, ne visuomet pavyksta tai padaryti.

Štai M.Žiedas teigė, kad šiais metais ne tik yra gavęs išankstinį pageidaujamų dovanų sąrašą iš vaikų, tačiau kai kuriomis dovanomis jau yra pasirūpinęs dabar.

Tuo tarpu V. Genytė atviravo, kad dėl laiko stokos ne visuomet pasirūpina dovanomis, kurias norėtų dovanoti savo artimiesiems. „Na, dėl laiko stokos, dažnai mano dovanos būna neišieškotos. Perku dovanų čekius, nes tai yra praktiška, nors pati ir ne visuomet mėgstu tokias dovanas“, - atviravo TV laidų vedėja.

G. Masalskis taip pat tikino, kad iš anksto gavo ilgą dovanų sąrašą, skirtą Kalėdų seneliui, tačiau pripažino, kad dar jomis nepasirūpino.

„Taip, laiškai jau išsiųsti Kalėdų seneliui ir su ganėtinai ilgu sąrašu. Tačiau Kalėdų senelis yra labai laimingas, nes iš ilgo sąrašo jis gali išsirinkti tai, kas jam atrodo tinkama“, - juokėsi G. Masalskis.

Jaunųjų bičiulių draugas Žygis Stakėnas, vienintelis pripažinęs, kad Kalėdos jam nepatinka, teigė, jog dovanas dažniausiai perka Kūčių dieną. Vyras pripažino, kad dovanų pirkimas paskutinę dieną nėra malonus. „Aišku, kad gal būtų daug geriau, jei dovanas pirkčiau ne paskutinę akimirką, tačiau negaliu pakęsti sausakimšų prekybos centrų ir tos masinės psichozės“, - kalbėjo Žygis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją