Toks nevaldomas Lietuvos baleto atstovo elgesys kuo toliau, tuo labiau kurstė ir projekto žiūrovų aistras, kuriems taip pat kilo klausimų, ar tai yra palaiminta paties projekto kūrėjų bei TV3 televizijos, ar vis dėlto Lietuvos talentu save įvardijantis J. Smoriginas tiesioginio eterio metu leidžiasi į improvizaciją.

Jau ankstesnėse laidose demonstravęs nepadorius gestus ir svaidęs įžeidžiančius komentarus, šį šeštadienį J. Smoriginas įsisiautėjo dar labiau. Arogantiškasis choreografas, save vadinantis tikru talentu, 13-oje „Šok su manimi“ laidoje ne tik dar kartą pademonstravo vidurinį pirštą visai tautai, bet ir išvadino jos gyventojus provincialais.

Tiesioginis eteris neapsiėjo ir be žeminančių pasisakymų apie sportinius šokius, kurie, anot J. Smorigino, palyginti su baletu yra ne menas, o tikras „š...“. Choreografas, greičiausiai, tą akimirką primiršo, kad projektas „Šok su manimi“, kuriame jis atlieka komisijos pirmininko vaidmenį, būtent ir paremtas sportiniais šokiais.

Dėl šių ir dar daugelio gerbiamo komisijos pirmininko pasisakymų šokių projekte, DELFI portalas nusprendė pasidomėti, ką apie tai mano ne tik laidos kūrėjas - prodiuserinės kompanijos „Just TV" prodiuseris Justinas Milušauskas ar TV3 televizijos programų direktorius Jurgis Jefremovas, bet ir pats J. Smoriginas.

J. Smoriginas į prašymą pakomentuoti savo elgesį šokių projekte nebuvo linkęs kalbėti su žurnalistais.

„Jūs prašote komentaro, aš Jums ir atsakau: ar galima įvertinti talentą?“, - išrėžė J. Smoriginas. DELFI portalui pasiteiravus, ar jis kalba apie save ar kitus talentus, pastarasis atrėžė - „Tai aišku apie save“, - padėdamas ragelį atsakė Jurijus.

Kreipėmis ir į laidos „Šok su manimi“ prodiuserį Justiną Milušauską, kuris taip pat buvo paprašytas pakomentuoti neetišką J. Smorigino elgesį tiesioginio eterio metu. Į klausimą, ar tai, kas vyksta laidoje, yra režisūriniai sprendimai, ar paties J. Smorigino improvizacijos, prodiuseris atsakė tiesiai šviesiai.

„Niekas čia nėra režisuota, čia viskas vyksta spontaniškai, kaip ir visas projektas“, - tvirtino J. Milušauskas.

Prodiuseris, pripažinęs, kad jis pats kritiškai vertina J. Smorigino pasisakymus, DELFI portalui tikino, kad po kiekvieno filmavimo jie aptaria laidą ir tuo metu ieško geresnių sprendimų, tačiau tiesioginio eterio metu kartais įvyksta tokių dalykų, kurių jie negali numatyti.

Pacitavus tam tikrus komisijos pirmininko žodžius, kurie nuskriejo per visą Lietuvą paskutinėse laidose, ir pasiteiravus, ar tikrai jau tokie nenuspėjami yra J. Smorigino išsišokimai tiesioginio eterio metu, atsižvelgiant į tai, kad kone kiekvienoje laidoje jis pademonstruoja savo „išskirtinį etiketą“, J. Milušauskas tapo atviresnis.

Jurijus Smoriginas

„Ne ne, tie nemandagūs gestai labai blogai, mes esame labai prieš. Bandome visais būdais tai spręsti ir netgi šiuo metu tai bandome spręsti. Mes, kaip kūrėjai, esame labai nepatenkinti, kad tokie dalykai įvyksta, bet tiesiog kartais emocija būna labai stipri tiesioginio eterio metu ir žmonės nesusivaldo“, - kalbėjo prodiuseris.

Anot J. Milušausko, paskutinėje laidoje įvykęs demonstratyvus J. Smorigino išėjimas iš studijos dėl neva pasipiktinimo sportiniais šokiais ir konflikto su Jūrate Norvaišiene, nebuvo surežisuotas.

„Tikrai ne, juk netgi kameros signalas netraukė iki ten, kur jis sėdėjo, todėl šioje vietoje buvo brokas eteryje. Jeigu būtume režisavę, būtume iš anksto sutvarkę techninius niuansus. Ten tikrai matosi, jog buvo visiškai nerežisuota situacija“, - sakė laidos „Šok su manimi“ prodiuseris, liepęs pasižiūrėti techninį laidos įrašą.

Dėl J. Smorigino komentarų apie tai, kad pramoginiai šokiai yra „š...“, projekto prodiuseris net neklaustas pradėjo kalbėti. „O kitas dalykas, kad pramoginiai šokiai irgi yra menas – tai stipriai besivystanti meno šaka. Ir kaip teisingai Jūratė Norvaišienė pasakė, kad šitas projektas yra paremtas pramoginių šokių menu, tai visa projekto esmė ir čia net klausimo negali būti“, - kalbėjo prodiuseris.

Pasiteiravus, ar Nerijaus Juškos atėjimas į laidą, kai šis konfliktuoja su J. Smoriginu, neatrodo keistai, J. Milušauskas tikino nieko apie tai nenutuokiantis.

„Visų pirma, aš net nežinojau, kad N. Juška ateis į laidą, tik tiek žinau, kad jis statė Deiviui šokio choreografiją, todėl ir atėjo. Žinoma, mes jo visada laukiame“, - nuostabos neslėpė prodiuseris.

Beje, po N.Juškos parengto Deivio ir K.Voropaj pasirodymo, J.Smoriginas pakomentavo: „šleiva, stora, mažiukas – du durneliai iš baleto“.

„Supraskite, kad šiame projekte tikrai mažai režisūros ir kai kurie dalykai tiesiog išsprūsta. Jei ji vyktų netiesioginiame eteryje, tuomet tam tikrus dalykus būtų daug lengviau suvaldyti ir sutvarkyti, ką sunku padaryti mūsų atveju“, - teisinosi prodiuseris.

Nepaisant to, kad laidos prodiuseris sukritikavo komisijos pirmininko elgesį ir pripažino, kad ir be tų intrigų projektas būtų labai populiarus, net nesusimąstęs patikino, kad nesvarsto galimybės pakeisti Jurijų Smoriginą, net jei ir kiti komisijos nariai nėra patenkinti jo elgesiu.

„Vidinėmis procedūromis, sprendžiame viduje visa tai ir, manau, kad tikrai išspręsime šią problemą“, - pažadėjo prodiuseris, teigdamas, kad kitoje laidoje žiūrovai nebesulauks Jurijaus išsišokimų, bet laida bus ne ką mažiau įdomesnė, nei iki šiol.

Kiek griežtesnės nuomonės buvo ir ryžtingesnių sprendimų imtis, kad nutrauktų paskutiniu metu įsisiautėjusį J. Smoriginą tiesioginio eterio metu, žadėjo TV3 televizijos programų direktorius Jurgis Jefremovas.

„Ponas Jurijus išties perlenkia lazdą ir nei mes, nei „Just TV“ netoleruojame keiksmažodžių, nepadorių gestų ir apskritai netoleruojame nepadoraus elgesio mūsų eteryje, dėl to prodiuserinei įmonei esame nurodę imtis priemonių, kad toks elgesys nepasikartotų“, - kalbėjo J. Jefremovas.

Pasiteiravus, kodėl anksčiau nebuvo imtasi priemonių, TV3 televizijos atstovas J. Jefremovas patikino, kad pastabų buvo ir anksčiau, tačiau tik po paskutinės laidos televizija išreiškė itin griežtą pasipiktinimą J. Smorigino elgesiu.

„Šį kartą išreiškėme gana griežtą pasipiktinimą ir dabar jau tikrai tikimės, kad „Just TV“ imsis visų įmanomų priemonių, kad užtikrintų, jog tai buvo paskutinis kartas. Kadangi laida yra žiūrima visoje Lietuvoje nuo mažiausių iki pačių vyriausių, todėl mums tai itin svarbu, kad tokie dalykai daugiau nepasikartotų“, - užtvirtino savo žodžius TV3 televizijos vyr. prodiuseris.

Į klausimą, ar TV3 nebijo, jog žmonės gali pagalvoti, jog televizija toleruoja tam tikrus J. Smorigino išsišokimus dėl reitingų, tarsi atsikratydama bet kokios atsakomybės ir tikindama, kad viskas priklauso nuo jo, J. Jefremovas teigė: „Galiu tikrai užtikrinti, kad tai nėra nei skatinama, nei toleruojama mūsų televizijoje. Praėjusią savaitę net asmeniškai kalbėjau su ponu Jurijumi ir esu labai nusivylęs, kad jis neatsižvelgė į mano pastabas“.

Pasiteiravus, ar, jei dar kartą pasikartos toks neetiškas J. Smorigino elgesys laidoje, jie numato kažkokias griežtas sankcijas, o gal ir J. Smorigino pašalinimą iš laidos, J. Jefremovas netuščiažodžiavo.

„Taip, būtinai“, - tvirtino jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)