M.Chapmanas, kuriam dabar yra 49 metai, už legendinės grupės "The Beatles" lyderio nužudymą buvo nuteistas kalėti ne trumpiau nei 20 metų, bet ne ilgiau nei iki gyvos galvos. Paskirta bausmė numatė, kad praėjus 20 metų, M.Chapmanas turės teisę kreiptis į Malonės komisiją, kuri nuspręs, ar bausmė turi būti pratęsta.

Po 24 kalėjime praleistų metų M.Chapmano malonės prašymą kitos savaitės antradienį arba ketvirtadienį nagrinės Niujorko valstijos Malonės komisija.

Tai bus jau trečiasis M.Chapmano malonės prašymo svarstymas po to, kai 2000 metais ir 2002 metais jo prašymai nebuvo patenkinti.

Chapamno išlaisvinimui nepritaria ir J.Lennono našlė Yoko Ono, kuri teigia, kad šis žmogus kelia grėsmę jai ir jos šeimai.

J.Lennono žudiko paleidimui priešinasi ir legendinio muzikanto gerbėjai, kurie rašo peticijas ir renka parašus už tai, kad M.Chapmanas liktų kalėjime visą savo gyvenimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją