„Kalėdų metas yra ypatingas metas, nes žinau, kad šiuo metų laiku ir mažiems ir dideliems išsipildo gražios ir geros svajonės. Kai buvau maža, kažkas kitas pildydavo mano svajones, o dabar atėjo metas, kada aš pati bandysiu išpildyti kitų svajones. Todėl šias Kalėdas skelbiu „Knygų Kalėdomis“, - kalbėjo Dalia Grybauskaitė.

Visą mėnesį geros valios Lietuvos žmonės raginami palaikyti nacionalinę akciją „Knygų Kalėdos“ ir dovanoti Lietuvos bibliotekoms naujų knygų, kurios pradžiugins visus knygų mylėtojus.

Abejingi vaikų džiaugsmui ir svajonėms neliko abejingi ir žinomi Lietuvos žmonės. Į Kalėdų eglutės įžiebimo šventę, paskaityti mylimiausių vaikystės pasakų visiems Lietuvos vaikams atvyko Lietuvos televizijos laidos „Gustavo enciklopedija“ vedėjas Audrius Rakauskas, muzikantas ir atlikėjas Jurgis Didžiulis bei krepšininkas Linas Kleiza.

L. Kleiza vaikams skaitė pasaką „Kaip katinas rungėsi su vėžliu“, kurią kažkada, kaip teigė pats krepšininkas, jam prieš miegą sekdavo močiutė. „Nesipeškite vaikai su geriausiu draugu, jei net ir žinote visas jo paslaptis“, - pasakos moralą skaitė L. Kleiza.

Vienas geriausių Lietuvos krepšininkų L. Kleiza, įkūręs savo paramos fondą, jau seniai užsiima labdaringa veikla ir nelieka abejingas Lietuvos vaikų likimui. Nuo šio pavasario jo vardo labdaros fondas vykdo projektą „Tu gali“, kuriuo siekia įtraukti vaikus iš globos įstaigų į aktyvią užklasinę veiklą ir taip ugdyti jų savarankiškumą, pozityvų požiūrį į save ir aplinką.

Eglutės įžiebimo ceremonijoje dalyvavęs bei skaitęs dar XIX a. parašytą pasaką vaikams, kunigas Julius Sasnauskas priminė, kad advento metu visi turėtų tapti daug geresni.

„Adventas mus moko artėjant Kalėdoms papuošti savo širdį, o greičiausiai niekas taip nepuošia mūsų širdžių kaip knygelės“, - dėstė mintis kunigas Julius Sasnauskas.

Kalėdinę nuotaiką kurė „Liūdni slibinai“, choras „Kiwi“, gospelo choras „Sounds In G“ ir mažieji Lietuvos talentai iš Prezidentės globojamo TV projekto „Vunderkindai.lt“.

Renginį vedė Saulutė ir Žygis Stakėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją