Kiekvienais metais bendradarbiaudamas su skirtingomis paramos organizacijomis iš Lietuvos šis gražus labdaros renginys prisideda prie likimo nuskriaustų vaikų gyvenimo sąlygų gerinimo.

Šią akciją pirmieji inicijavo Dalia Ibelhauptaitė ir tuometis Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Vygaudas Ušackas. Tuo tarpu nuo 2009 metų šią gražią akciją tęsia Lietuvos komercijos rūmai Jungtinėje Karalystėje (LKRJK), kurio prezidentas – Marius Bružas.

Šiais metais labdaros pokylio vakaro tema buvo mada ir menas. Renginio metu labdaros pokylio svečiams buvo paruošta speciali programa. Vakaro muzikinėje dalyje svečiams pasirodė iš Lietuvos atvykę „bohemiečiai“ solistai – Asmik Grigorijan, Jeronimas Milius, Vaidas Vyšniauskas ir kiti, kurie pristatė Dalios Ibelhauptaitės režisuotos elektroninės operos fantazijos „XYZ“ premjerą.

Taip pat renginyje dalyvavo ir visus operos atlikėjų kostiumus kūręs dizaineris Juozas Statkevičius, su kurio darbais buvo galima ne tik susipažinti renginio metu, bet ir juos įsigyti aukcione.

Anot labdaros renginio organizatoriaus M. Bružo, vienas įsimintiniausių vakaro momentų buvo tai, kad į šių metų renginį atvyko neįgali 12-os metų mergaitė Ineta iš Marijampolės, kuri piešia kojomis.

Šios jaunosios dailininkės iš Lietuvos piešinys aukciono metu buvo parduotas už 350 svarų. „Viena iš vakaro svečių, sužinojusi, kad mergaitė turi dar vieną paveikslą, kuriame atvaizduotas zuikis, iš anksto užsisakė jį“, - kalbėjo M. Bružas.

Anot LKRJK prezidento, su kiekvienais metais šiame labdaros renginyje daugėja žmonių, norinčių padėti likimo nuskriaustiems vaikams.

„Su kiekvienais metais, svečių pokylyje daugėja. Šiemet sulaukėme 150-ies svečių iš Lietuvos ir Londono“, - džiaugėsi M. Bružas.

Organizatorius taip pat pabrėžė, kad jau yra ir tokių svečių, kurie šioje gražioje akcijoje dalyvauja kiekvienais metais, o tai organizatoriams teikia pasitikėjimo ir tikėjimo, jog žmonės nėra abejingi ir tokie renginiai išties yra reikalingi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją