Pirmasis moters debiutas „Triumfo arkoje“ buvo 2009 metais. Jau tuomet daugelis stebėjosi jos drąsa ir ryžtu sudalyvauti tokio lygio konkurse.

Tačiau dar prieš penkerius metus savo talentą dainuoti LNK projekte „Žvaigždžių duetai“ atradusi Renata, rodos, atkakliai pasiryžusi siekti dainavimo aukštumų.

Todėl dar kartą sulaukusi kvietimo dalyvauti auksinio balso konkurse „Triumfo arka 2011“, Renata šį pasiūlymą priėmė su malonumu.

Per pirmąjį šio sezono laidos filmavimą Renata atliko išties efektingą Marijos Magdelenos ariją iš E. L. Vėberio roko operos „Jėzus Kristus Super Žvaigždė“.

Savo mylimos moters pasirodymą su vaiku ant rankų stebėjęs Deivis, DELFI portalui tikino, kad Renata ir gali, ir sugeba dainuoti. „Jos balsas nėra sugadintas to tikrojo klasikinio vokalo, jis skamba dar šviežiai ir paprastai, o tai yra privalumas“, - kalbėjo Deivis.

Pasiteiravus, ar pats būdamas profesionalus atlikėjas padėjo pasiruošti mylimajai šiam konkursui, Deivis buvo atviras. „Jeigu atvirai, tai tikrai ne. Manau, kad tai turėtų daryti profesionalai. Jai padėjo muzikiniame LTV projekte „Triumfo arka“ mokyklos vokalo dėstytojas Vladimiras Prudnikovas, kuris tai daro daugelį metų“, - teigė Deivis.

R. Voitechovskaja iš pradžių scenoje jaudinosi, o nežymios klaidelės atliekant minėtą ariją nebuvo praleistos net ir pro mylimojo ausis. Tačiau žmogui, kuris nėra baigęs jokių mokslų dainavimo srityje, pirmas blynas šiame projekto sezone, galima teigti, nebuvo prisvilęs.

Pasak atlikėjo Deivio, kad ir kaip pasibaigtų šis konkursas Renatai, bet kokiu atveju tai yra puiki patirtis ir didelis pasiekimas. „Dainuoti scenoje diriguojant Martynui Staškui - tikra dainininkų svajonė. Muzikos akademijoje studijuojantys žmonės apie tai ir svajoja, todėl, mano manymu, jai, nebaigusiai vokalo studijų, tiesiog nuostabu, - džiaugėsi savo mylimosios pasiekimu Deivis.

Vyras pridūrė, kad pats kartais Renatai užsimena, o kartu ir ją skatina apmąstyti galimybę mokytis dainuoti pas šios srities specialistus.

Šiemet auksinio balso konkurse iššūkį pripažintiems operos solistams metė ne tik R. Voitechovskaja, bet ir kiti gerai žinomi veidai iš popmuzikos pasaulio. Šalia Vaido Vyšniausko, Martos Lukošiūtės, Eugenijaus Chrebtovo, Mindaugo Rojaus, Vaidos Genytės „Triumfo arkos“ scenoje žiūrovai išvys ir Povilą Meškėlą, Jeronimą Milių, Vladą Kovaliovą, Laurą Zigmantaitę. Visi jie atliks kūrinius iš „Triumfo arkos“ klasikinės scenos verto repertuaro.

Kaip ir praėjusiuose projekto sezonuose, už projekto vairo stoja neprilygstami konkurso vedėjai Laura Imbrasienė ir Giedrius Masalskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją