Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas trečiadienį atvertė A. Bajorui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą. Policijos pareigūnų šokėjui surašytame protokole teigiama, kad šokėjas rugpjūčio 23-iąją apie 18.14 val. Vilniuje, Nemenčinės plente, šalia Antavilių, vairuodamas automobilį „Mitsubishi Colt“, pažymėtą šokių mokyklos „Šokių sostinė“ emblema, nepasirinko saugaus greičio, nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į medį.

Per eismo įvykį išsiskleidė dvi oro pagalvės, vairuotojas sunkiai nukentėjo ir buvo pristatytas į ligoninę. Čia paaiškėjo, kad šokėjas yra girtas.

Policijos pareigūnai teigia, kad nuo kelio nuvažiavęs A. Bajoras nuvertė kelkraščio stulpelį bei apdraskė dviejų beržų žievę.

A. Bajoras į teismą neatvyko, tačiau atsiuntė savo advokatę. Šokėjas raštiškame paaiškinime teismui nurodė, kad pripažįsta savo kaltę. „Sutinku, kad pažeidžiau Kelių eismo taisykles, vairavau neblaivus ir dėl to nuoširdžiai gailiuosi“, – rašė jis.

Šokėjas teismui nurodė, kad jau spėjo išklausyti kursus dėl alkoholio žalos. „Pakluso advokatės nurodymams“, – juokavo A. Bajorui atstovaujanti teisininkė Algauda Šimkūnienė.

Atlikėjo advokatė teisme sakė, kad šiuo metu jis yra reabilitacijoje – vaikšto į įvairiausias procedūras. Pasak jos, A. Bajorui pavyko išgyventi tik dėl to, kad smarkiai perpjautą ranką jis iš karto po avarijos prispaudė, sustabdydamas kraujavimą. Pasisekė ir dėl to, kad į įvykio vietą labai greitai atvažiavo medikai. „Šokti jis gali, tik su ranka kol kas ne kas“, - teigė A. Šimkūnienė.

Buvusio „Žuvėdros“ šokėjo advokatė tikino, kad A. Bajoras nesutinka, jog sukeldamas avariją padarė žalos – esą automobilis, kuriuo jis nuvažiavo nuo kelio, priklauso jam ir sutuoktinei Viktorijai Engelgardt-Bajor. Jie mašiną nusipirko dar 2008 m.

Kilus ginčui, administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjanti teisėja Irma Randakevičienė į spalio 19-ąją numatytą posėdį nusprendė išsikviesti policijos pareigūnus – esą protokole surašyta, kad šokėjas taip pat apdraskė medžius bei nulaužė kelkraščio stulpą.

A. Bajoras vairuotojo pažymėjimą turi nuo 2002-ųjų gruodžio, už Kelių eismo taisyklių pažeidimus yra ne kartą baustas, tačiau šiuo metu neturi galiojančių nuobaudų.

Už padarytą pažeidimą Administracinių teisės pažeidimų kodeksas A. Bajorui užtraukia baudą nuo 4 iki 5 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5 metų arba administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5 metų.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją