Filmavimas aktorei prasidėjo jau ketvirtadienį, ankstyvą rytą po spektaklio premjeros. Per naktį aktorė iš neįgalios 7 dešimtmečio bute įkalintos Mirandos persikūnijo į Padniestrėje 1985-1995 metais gyvenančią Aną. A.Gintautaitė vaidina pagrindinio filmo herojaus, be tėvo likusio Kolymos motiną, o J.Malkovichius - jo senelį Kuzią. Abu jie jaunuolį moko gyvenimo tiesų, o svarbiausia - kaip nepasiduoti sovietų valdžiai.

Aktorius J.Malkovichius yra filmavęsis tokiuose garsiuose filmuose kaip „Perskaityk ir sudegink“, „Transformeriai: tamsioji mėnulio pusė“, „Laumės vaikas“ su Angelina Jolie, 1999-aisiais buvo sukurtas filmas „Būti Džonu Malkovičiumi“ (angl. „Being John Malkovich“), kur jis vaidina savo netikrą versiją.

Italų režisieriaus G.Salvatoreso filmas Vilniuje pradėtas filmuoti rugsėjo mėnesį, o ekranuose turėtų pasirodyti kitų metų pabaigoje. Filmavimas gali trukti iki žiemos pabaigos, tad A.Gintautaitei teks derinti darbą teatre su kinu.

Jau kitą savaitę ji vėl sės į sovietmetį menantį fotelį Ūkio banko teatro arenoje Vilniuje, kur rugsėjo 29, 30 d. bus parodytas naujausias režisieriaus O.Koršunovo spektaklis "Miranda". Belaukiant filmo tai vienintelė galimybė išvysti puikią aktorės A.Gintautaitės vaidybą.

Naujausias O.Koršunovo spektaklis rodomas rugsėjo 29, 30 d.d., lapkričio 22, 24 d.d., gruodžio 1, 2 d.d. Bilietus platina „Tiketa“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją