„Šios laidos idėja – labai graži ir išskirtinė. Būdama čia, karavano viduje, galiu savo kailiu pajusti emocijas, idėjos prasmę ir matyti, kaip krepšiniu džiaugiasi Lietuvos žmonės. Šis projektas – unikalus, be galo įdomus. Toks įvykis gali pasitaikyti vos kartą gyvenime. Kol esi jaunas, reikia tokiomis progomis naudotis. Kada, jei ne dabar?“ – klausė A. Paškevičiūtė.

„Pagauti“ Aistę – be galo sunku. Mergina prisipažįsta, kad dabar neturi laiko ne tik televizoriui žiūrėti, spaudai skaityti, bet ir pabendrauti su artimais žmonėmis.

„Mano kaip laidos vedėjos tikslas – kartu su „Varom už Lietuvą“ komanda įveikti daugiau nei 2 500 kilometrų, prisidėti prie pasaulio Gineso rekordo ir triumfuojant pasitikti Europos krepšinio čempionatą Lietuvoje. Esu atitrūkusi nuo realybės, dirbame 10–15 valandų per parą, net ne visada pažiūrime savo kurtą laidą. Dažnai net negaliu atsiliepti telefonu, nes visiškai nebūna laiko, juk kasdien sutinkame įvairių žmonių, juos kalbiname, lankome nematytus kaimus. Neretai mūsų varomą krepšinio kamuolį žmonės pasitinka su vėliavomis ir dainomis! Kasdien kamuolys įgauna vis didesnę svarbą – jis tampa emocijų ir žmonių rankų paliestu simboliu. Tapsime trijų milijonų komanda – juk tai darome dėl mūsų pačių“, – įsitikinusi pašnekovė.

Aistė mus patikino, kad laidoje matomas kamuolys jokiu būdu neguli ant žemės – jis yra varomas per Lietuvą, jos miestus ir kaimus. „Tas kamuolys – tarsi mūsų vaikas, kiekvieną minutę su mumis keliaujantis, o naktimis miegantis šalia“, – atskleidė A. Paškevičiūtė.

Krepšinis – tarsi užburtas ratas

Dainininkė Augustė Vedrickaitė anksčiau krepšinio pasauliu domėjosi labiau nei dabar. Ji žiūrėdavo NBA rungtynes, žinojo visų juodaodžių krepšininkų pavardes, komandas, kuriose jie žaisdavo. Tačiau ilgainiui Augustės dėmesį patraukė kitos sritys, tad dabartiniu krepšiniu ji nebesidomi.

„Stebėti rungtynes – man būdas praleisti laiką su draugais. Kai rungtynes pralaimi mėgstama komanda, patariu neliūdėti ir nesisieloti, juk krepšinis – tarsi užburto rato žaidimas. Ateis nauji sezonai, naujos rungtynės, galbūt mylimiems krepšininkams pasiseks kitą kartą“, – kalbėjo dainų atlikėja.

Mergina įsitikinusi, jog reikia būti prisiekusiu krepšinio ar kitos sporto šakos gerbėju, kad žinotum, kada, už ką ir kiek pinigų gali statyti lažybų punkte vykstant tam tikroms rungtynėms, norėdamas laimėti. „Manęs tai netraukia, bet neturiu nieko prieš, kai kiti eina ir stato tam tikras sumas. Tokiuose lošimuose gali pasisekti net pirmą kartą ten nuėjusiam žmogui. Pinigų statymai, rungtynių baigtis, mano manymu, iš dalies yra laimės dalykas“, – mano Augustė.

Iš rinktinės tikisi geriausio rezultato

Radijo ir televizijos laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis teigia bilietų į artėjantį Europos krepšinio čempionatą neturintis, nors planavo įsigyti. 

„Esu įsitikinęs, kad krepšinio čempionato metu į arenas susirinks ne tie žmonės, kurie serga už krepšinį, o privilegijuoti, turintys teisę ten būti, įsigyti bilietus ir stebėti rungtynes. Tikiuosi, kad šiemet rungtynes stebėsiu namuose su draugais. Tuomet butas tampa tarsi štabas, tad tokioje vietoje stebėti čempionatą, manau, yra geriausia“, – dėstė M. Stasiulis.

Paklaustas, ar turi įsigijęs krepšinio aistruolių atributikos, Mindaugas atsakė, kad nėra tiek išprotėjęs, tačiau teigė turintis didelę Lietuvos vėliavą, kurią jau daug metų naudoja. „Nepalaikau tų, kurie trispalve ir krepšinio kamuoliu yra papuošę pačius įvairiausius atributus“, – prisipažino laidų vedėjas.

Radijo stoties M-1 programų direktorius sako, kad jie labai stipriai palaiko artėjantį krepšinio čempionatą ir nuteikia žmones teigiamai, kad ir kas nutiktų.

„Visą vasarą radijo stoties šūkis yra „Pametę galvas dėl krepšinio“. Laidų metu stengiamės kuo įdomiau ir juokingiau pažvelgti į krepšinio čempionatą, pasirengimą jam. Pavyzdžiui, diskutavome su klausytojais, kaip ruošiasi čempionatui Lietuvos prostitutės ir kurio miesto „plaštakių“ rinktinė yra stipriausia. Tai, aišku, nėra smagi prizmė, per kurią žiūrime į čempionatą. Tiesiog stengiamės į krepšinį pažvelgti iš įvairių pusių. Žinoma, ir iš pačios svarbiausios. Tikrai nemanipuliuojame, neskelbiame, kad Lietuva laimės. Tiesiog į klausytojų galvas įnešame šokio tokio beprotiškumo...“ – kalbėjo M. Stasiulis.

Pašnekovas teigė, kad iš Lietuvos krepšinio rinktinės tikisi paties geriausio rezultato, maža to, pridūrė, kad nebuvo pasidavęs skepticizmui net ir sunkiais laikais.