Pirmadienio vakarą Vilniaus Baltasis tiltas ir visa jo pakrantė sužibėjo ypač ryškiomis šviesomis – čia vyko didžiojo „EuroBasket 2011“ čempionato ir TV3 televizijos naujojo sezono „Mano TV3. Čia šviesu!“ atidarymas. Susirinkusieji ir TV žiūrovai turėjo išskirtinę progą stebėti įspūdingą koncertą. Garsiausi šalies dainininkai pristatė naujas dainas, gerai žinomi hitai suskambėjo naujai, o pasirodymams netrūko ypač originalių choreografinių sprendimų.

Dainininkas ir kompozitorius Raigardas Tautkus kartu su Šampaniniu choru pristatė specialiai krepšiniui sukurtą muzikinį kūrinį: šalia įprastinių muzikos instrumentų melodiją čia papildė kamuolio bumbsėjimas, sportbačių cypimas, teisėjų švilpukai, finalinės sirenos bei kiti sporto mėgėjams puikiai pažįstami garsai.

Specialiai didžiajam atidarymui scenoje pasirodė ir jau legenda tapę „LT United“. Šalies eurovizinis pasididžiavimas po penkerių metų pertraukos vėl nustebino savo pasirodymu. Pilną lagaminą kūrybinių idėjų iš Maskvos parsivežusi Jurga Šeduikytė pristatė naują dainą iš rudenį pasirodysiančio naujo projekto. Leonas Somovas ir Jazzu atnešė tikrą kokybiškos elektroninės muzikos gūsį ir užburiančias 3D projekcijas, dovanodami kūrinį iš antrojo savo albumo „Score“.

Melancholiškus ir hipnotizuojančius pasirodymus scenoje keitė mūšiai tikrąja to žodžio prasme – skambant „G&G Sindikato“ dainai „Žaibo rykštė“, sukurtai specialiai filmui „Tadas Blinda: pradžia“, užvirė kova tarp svieto lygintojo gaujos ir caro kariuomenės, mūšis nuo scenos išplito po visą renginio erdvę ir įtraukė visus žiūrovus į chaotišką įvykių sūkurį.

Repo eiles ir gatvės stilių keitė įspūdingi vokalai ir operos dvasia, kurią į sceną atnešė Bohemiečių atstovės: dramatiškoji Asmik Grigorian ir lyriškoji Joana Gedmintaitė. Operinis duetas šįkart suskambėjo neįprastai – dainininkėms akompanavo ne simfoninis orkestras, o elektroninės muzikos kūrėjas, Jazzu bendražygis Leonas Somovas.

Rūta Ščiogolevaitė atidarymui repetavo kūrinį, atskleidusį iki šiol negirdėtas jos balso galimybes. Iš širdies gelmių sklindančią dainą paruošė ir Neda su saksofono virtuozu Vytautu Labučiu. Dueto daina skleidė ypatingą energiją ir simbolizuoja naujojo sezono vertybes – šviesą, šilumą, pozityvumą. Nauju amplua pasirodė ir galingo balso savininkė, koncerto meno vadovė Rosita Čivilytė.

Ilgesnei nei keturių valandų transliacijai specialius pasirodymus ruošė ir praėjusio sezono „Šok su manimi“ nugalėtojas Donatas Montvydas, „The People's Music Awards“ statulėlę kaip geriausia šokių ir elektroninės muzikos grupė laimėję „Brassbastardz“, Mantas Jankavičius, Linas Adomaitis, „Liūdni slibinai“, „Bjelle ir Peru“, „Round a sound“, „Lietuvos talentų“ nugalėtojas, akordeono virtuozas Martynas Levickis. Iš pasaulinės talentų atrankos Holivude sugrįžusi Evelina Anusauskaitė atliko analogų neturintį kaskadinį triuką, o į sceną žengė pasipuošusi suknele, sukurta iš 300 metrų ilgio laido, bei su švytinčiomis lempomis, įmontuotomis į jos šukuoseną.

Ne mažiau stebino ir netikėti, specialiai koncertui susibūrę duetai: Egidijus Sipavičius su Viliumi Alesiumi, „Pikaso“ su Rasa Serra, Stano su Kristina Ivanova ir Evelina Sašenko su Amberlife.

O koks didysis atidarymas be himno! Mia, Mantas ir Marijus Mikutavičius su visa Lietuva traukė „Celebrate Basketball“. Sutemus dangų nušvies įspūdingi fejerverkai, kokių publika jau seniai nematė, o juos palydės tradicinis TV3 himnas „Taip gera, lengva“, atliekamas Deivio, Renatos Voitechovskajos, Vaidos Genytės ir Justino Lapatinsko.

„Šiam koncertui suburta stipri šokėjų komanda. Dauguma jų – scenos veteranai, įvaldę skirtingus šokio stilius, nuo šiuolaikinio stiliaus iki gatvės šokių. Be to, specialų pasirodymą ruošia ir geriausi abiejų sezonų „Tu gali šokti“ šokėjai“, – pasakojo renginio choreografas Šarūnas Kirdeikis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją