Vaikams skirtoje knygoje galima atrasti ir žymių Lietuvos krepšininkų šaržus, kurie, anot R. Valeikio, kurti beveik du mėnesius. Šis procesas užtruko, kadangi personažų autorius bandė įsigilinti į kiekvieno šaržuojamo krepšininko asmenybę.

„Krepšininkų atvaizdus piešiau žiūrėdamas jų nuotraukas, stebėdamas juos per varžybas ar treniruotes. Norint nupiešti išraiškingus krepšininkų šaržus taip pat reikėjo nemažai pavargti analizuojant jų kūno sudėjimą ar ieškant išskirtinių, tik jiems būdingų veido bruožų“, - kūrybinio proceso ypatybėmis dalinosi Rimas.

Kaip teigė R. Valeikis, lengviausiai buvo piešti krepšininkų Roberto Javtoko, Šarūno Jasikevičiaus ir Lino Kleizos šaržus, kadangi jie turi gan išraiškingus veido bruožus bei asmenybes.

Krepšininko Manto Kalniečio šaržą, anot kūrėjo, buvo sunkiausiai piešti. „Mantas atrodo kaip gerokai pasportavęs mažylis iš Karlsono knygos, turintis švelnius veido bruožus, tačiau kartu yra žvėriškai sportiškas,todėl buvo sunku suderinti jo asmenybės susidvejinimą“,- atviravo R. Valeikis.

Toks kūrybinis procesas,anot Rimo, buvo labai malonus ir gan linksmas. „Kas juokingiausia, kad kai ilgą laiką giliniesi į krepšininkų asmenybes, itin įsijauti ir jie tau tampa tokie artimi, jog stebėdamas per treniruotes juos išarti, nori prieiti ir apsikabinti“, - juokėsi R. Valeikis.

Paklausus, kaip patys krepšininkai įvertino Rimo kūrybą, pastarasis teigė, kad asmeniškai jam neteko kalbėtis su jais, tačiau jam yra žinoma, kad krepšininkai buvo maloniai nustebinti.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją