Jurgita pasakoja, kad skurdas šalyje ir lėšų trūkumas – akivaizdus. „Vaizdas tikrai pribloškiantis. Lėšų trūksta viskam, o sergančių vaikų daug. Į ligoninę gali patekti tik tie, kurie turi galimybę į ją atvykti. Tačiau susisiekimas prastas, ypač lietinguoju periodu, o šeimos pinigų tam neturi. Greitosios pagalbos mašinų vos pora ir jos tinkamos daugiau eksponuoti muziejuje, nei naudoti pagal paskirtį“, - stebėjosi J. Jurkutė.

Garsią televizijos laidų vedėją pribloškė Kambodžos gyventojų skaudi kasdienybė. „Niekada nepamiršiu devynių mėnesių mergaitės, kuri serga plaučių uždegimu ir tymais. Reikia tai pamatyti, kad pajustum. Atrodytų, kad visas kūnelis nusėtas mėlynėmis. Jos būklė labai sunki. Ligoninėje ji guli su močiute, nes mama turi dirbti, kad išlaikytų tris vaikus. Jų pajamos per dieną – vos 2,5 dolerio“, - pasakojo Jurgita.

Mergina teigia, kad ne visos Kambodžos moterys supranta, koks svarbus motinos pienas ką tik gimusiems kūdikiams. J. Jurkutė įsitikinusi, kad švietimas, kurio neabejotinai trūksta, padėtų Kambodžos gyventojams.

„UNICEF įgyvendino edukacinę kampaniją, kurios metu buvo rodomi gyvūnai, maitinantys savo jauniklius. Kampanija davė puikių rezultatų. Maitinančių motinų šiuo metu yra 74 proc. ir šis skaičius auga. Taip ir turėtų būti. Taip sudėliota gamtos, nuo kurios dėl per didelio gyvenimo tempo atitolome“, - neabejoja televizijos laidų vedėja.

Kambodžos gyventojų skausmui neabejinga žymi televizijos laidų vedėja teigia, kad svarbu nepasiduoti ir tikėti, jog esamą situaciją galima pakeisti. „UNICEF kovoja už kiekvieną vaiką, stengiasi į tai įtraukti ir vyriausybę. Gal sunku tikėti, jog kas nors pasikeis, bet keičiasi. Juk kartais trūksta labai nedaug. Turime padėti tiems, kuriems kartais trūksta elementarių žinių ar vos keleto dolerių, kad būtų išgelbėta nors viena gyvybė“, - teigia misijoje dalyvaujanti J. Jurkutė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją