„Švinta čia šiek tiek po penkių ryto. Naktį matomai lijo, tačiau diena kol kas atrodo giedrai ir tvankiai. Pačią pirmą dieną Pnompenyje bankomatas prarijo mano banko kortelę, tarsi pareikšdamas – „užteks išsivaizdinti“. Tačiau miestas neatrodo labai linkęs kuklintis pats“, - pirmuosius įspūdžius pasakoja M. Mikutavičius.

Ne vieną šalį aplankęs dainininkas Kambodžą lygina su jau lankytomis vietomis. „Tiesą sakant, lygindamas Kambodžos sostinę su Azijos regionais, kuriuose teko būti (sakysim, Filipinų Manila arba Nepalo Katmandu), padariau išvadą, jog bent jau naktinis miestas atrodo nepadoriai gerai. Pagrindinės gatvės gausiai apšviestos, erdvios aikštės ir gražūs pastatai – prancūzų kolonialistų palikimas – iščiustyti ir prižiūrėti. Pakraščiai, žinoma, kaip ir visur panašiose vietose prigrūsti smulkaus verslo kromelių, motorolerių, įvairiausių reklaminių iškabų ir šalikelėje miegančių piliečių“, - teigia žurnalistas.

Pasak M. Mikutavičiaus, pirmasis įspūdis pranoko lūkesčius. „Taigi pirmas įspūdis, su tvarkinga nakvyne, skania rytine kava ir kvepiančiais muilo gabaliukais, kuriuos nudžioviau iš viešbučio kambario, pranoko lūkesčius. Važiuosim gilyn į šalį ir pažiūrėsim, kas ten dedasi“, - tolimesniais planais dalijasi Marijus.

Šiuo metu lietuvių grupė išvyko į Kratie provinciją, esančią Kambodžos šiaurės rytuose.

Marijus Mikutavičius
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją