Garsių Lietuvos žmonių kelionė į Kambodžą, tai UNICEF Lietuva ir TV3 įgyvendinamo naujo projekto „Už kiekvieną vaiką“ pradžia. Kaip teigė projekto organizatoriai, šio projekto tikslas - parodyti kaip gyvena vaikai ir jų šeimos nuostabia gamta išsiskiriančioje Kambodžoje, kokius sunkumus jie patiria ir kaip galima jiems padėti. Labdaringa UNICEF iniciatyva įgyvendinama trijose šalyse – Lietuvoje, Norvegijoje ir Danijoje.

M. Mikutavičius spaudos konferencijoje prisipažino, kad gana atsargiai ir su įtarimu žiūri į pavienius bandymus gelbėti taip vadinamo trečiojo pasaulio šalis. Nepaisant visų savo abejonių garsus dainininkas sutiko dalyvauti šiame projekte teigdamas, kad „jeigu tai padės išgelbėti bent vieną gyvybę - aš pabūsiu tuo blizgučiu, kuris padėtų pritraukti finansavimą“. M. Mikutavičius teigė, kad yra gerai susipažinęs su šios šalies ekonomine situacija, taip pat nemažai informacijos yra pateikę jo draugai, kuriems teko lankytis šioje šalyje, tačiau pasak jį, jų nuomonė yra gan skirtinga.

Tuo tarpu Geros valios ambasadorė, aktorė Virginija Kochanskytė teigė, jog dega noru prisidėti prieš šio kilnaus tikslo ir neturi jokių abejonių dėl šio projekto sėkmingos baigties.

TV3 žinių vedėja Renata Šakalytė spaudos konferencijoje sakė, kad prieš šią kelionę baiminasi daug labiau nei prieš žinias. „Nors dirbant žiniose man asmeniškai tenka susidurti su dideliu žinių srautu apie baisybes skurdžiose šalyse, tačiau tai daugiau statistika, o šį kartą turėsiu realią galimybę prisiliesti prie šios šiurpios statistikos, kuri, manau, yra svarbi man ne tik kaip žurnalistei, bet ir kaip žmogui“, - kalbėjo R. Šakalytė.

Kambodžoje projekto dalyviai praleis visą savaitę – iki rugpjūčio 8 dienos, kur bus filmuojami ir galės Lietuvos gyventojams perduoti savo išgyvenimus bei mintis tiesiai iš skurdo kamuojamos šalies. Projekto baigiamasis etapas – š.m. spalio 7 d. UNICEF ir TV3 organizuojama paramos akcija „Už kiekvieną vaiką“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją