„Nardyti pradėjau prieš metus ir nuo tada, kai pirmą kartą panėrusi į ežero dugną pamačiau, kiek tonų įvairiausių šiukšlių nusėdę ežero dugne, suvokiau, kad ateityje ežerų gali ir nelikti. Tokios ekologinės ežerų valymo akcijos yra būtinos tam, kad žmonės pamatytų realybę ir saugotų gamtą,” – sakė S. Krupeckaitė.

Simona Krupeckaitė

Į Galvės ežero dugną panėrusi narų komanda ir ant kranto talkinę savanoriai į sunkvežimį sukrovė 100 maišų šiukšlių, tarp kurių – langų rėmai, padangos, žoliapjovė, kepsninė, 200 litrų statinė, tarybinė špižinė šiukšliadėžė bei daugybė plastiko ir stiklo butelių.

“Kiekvienais metais dalyvaujame panašiose akcijose, o prie Galvės ežero dugno valymo prisijungėme pirmą kartą. Manau, kartu su narais, parodėme gerą pavyzdį ne tik praeiviams, bet ir Lietuvos gyventojams. Jei bent vienam žmogui, metant butelį į ežerą sudrebės rankos, manau, mūsų tikslas bus pasiektas,“ – sakė „Coca–Cola HBC Lietuva“ savanorė.

„Šia akcija norėjome darkart parodyti, kad Lietuvos ežerai yra labai užteršti. Kaskart panėrę į ežero dugną randame ant kranto vaikštantiems ir besimaudantiems žmonėms, tikriausiai, sunkiai suvokiamą kiekį šiukšlių. Tik mes, narai, žinome, kad vanduo, kuriame mėgstame nusimaudyti ar pažvejoti, nėra toks švarus, kaip atrodo. Dugne yra savotiški sąvartynai“, - sakė G. Krakauskas, jau 10 metų organizuojantis ežerų valymo akcijas ir už jas gavęs Lietuvos šviesuolio apdovanojimą.

Akcijos dalyviams padėkos išreikšti atvykęs Trakų meras Vincas Kapočius skatino ir kitų miestų gyventojus susiburti ežerų dugno valymo akcijoms: “Į ežerą sumestos šiukšlės, kaip ir šis ežeras ar Trakų pilis, yra visų Lietuvos gyventojų. Tik ne visi suvokia, kad gamtą, kokią mes turime, kuriame kiekvienas atskirai“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją