„Vasaros terasoje“ likusiai sezono daliai įsikursianti paroda neturi pavadinimo. „Noriu, kad fotografijos kalbėtų už save“, - sako Ignas ir savo kūrinius apibūdina taip pat lakoniškai.

Eksponatų paruošti keturiolika, juose, sukurtuose šiemet, užfiksuotos dvi merginos. Viena jų - buvusi dizainerio Aleksandro Pogrebnojaus žmona Salomėja, neslepianti savo jausmų naujam širdies draugui I. Maldžiūnui, anksčiau artimai bendravusiam su dainininke Alina Orlova.

Parodos darbų formatas – absoliutus kvadratas, kaip ir daugelio kitų kūrėjo fotografijų.

Prieš 33-jus metus Kaune, tapytojo ir architektės šeimoje, gimęs menininkas Ignas Maldžiūnas fotografuoja nuo vaikystės, nors diplomą užsitarnavo studijuodamas dizainą. Kaip teigia pats, tikroji aistra objektyvui ir kadrui gimė baigus mokyklą ir ėmus atrasti platųjį pasaulį. Kelionių, kurių maršrutai apima beveik visus žemynus, fotografija užima bene ryškiausią Igno kūrybos dalį.

Personalinės Igno Maldžiūno fotografijos parodos jau surengtos Lietuvoje ir Norvegijoje, Lietuvos menininkų portfolio vienijančiame tinklalapyje „Artišok“ publikuojamas ne vienas jo kūrybos ciklas. Pastaruoju metu menininko dienos bėga organizuojant ir realizuojant fotosesijas interjerams, žurnalams, verslo užsakovams, rengiant kitų krypčių meno projektus – pavyzdžiui, kuriant festivalio „Tundra“ scenų meninį apipavidalinimą.

Parodos atidarymo dieną, liepos 13-ąją „Visual Nights“ muzikinį foną jam kurs didžėjai Anna (Donkey Hot, RU) bei Ruben (Monkey Brothers, Regular-Inner, ES). Įėjimas, kaip ir į visus „Vasaros terasos“ organizuojamus renginius, – nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją