Šviesiais drabužiais pasipuošęs artimųjų būrys laukė jaunųjų dar likus pusvalandžiui iki ceremonijos. Jaunoji tuoktuvėms rinkosi šviesią sesers siūtą suknelę, perjuostą žaliu diržu, pasipuošė žaliomis pėdkelnėmis, šviesiais aukštakulniais, puoštais gėlėmis Jaunasis vilkėjo baltus marškinius, klasikinį šviesų kostiumą, pasipuošė šviesiu gėlės žiedu švarko atlape, žalia kaklaskare.

Dar iki prasidedant ceremonijai, Molėtų bažnyčios klebonas Kęstutis Kazlauskas sakė stebėjęsis, jog jaunieji neturėjo pageidavimų puošti bažnyčios. Esą per 25-eris jo kunigavimo metus tokia pora - pirmoji.

"Kai kalbėjau su Laima, ji man sakė, jog prie altoriaus ateis priimti sakramento", - pabrėžė šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonas.

Skaitinius šv. Mišių metu skaitė santuokos liudininkė humoristė Violeta Mičiulienė. Pabaigusi skaityti, moteris ryžosi smagiai interpretacijai šventovėje.

"Linkiu, kad šis gražus žmogus Laimą į visus koncertus vežiotų vilkiku ir kad vėliau tas vilkikas būtų pilnas vaikų. Aišku, dabar jau nebegaliu sakyti, kad tai buvo Dievo žodis", - vos nuėjusi nuo sakyklos juokavo komikė.

"Žiedai gražūs paprastumu, nes tuo pačiu jie yra nepaprasti. Niekada šių žiedų nenusiimkite. Visą gyvenimą juos matysite kaip meilės ir ištikimybės simbolį. Kai ateinate prie altoriaus, svarbiausia yra ne išorė, o vidus", - tuokdamas jaunuosius kalbėjo kunigas.

Jaunųjų žiedus šv. Mišių metu prie altoriaus rankose ant baltos pagalvėlės laikė šviesiu kostiumu vilkėjęs berniukas.

Tardama "taip" savo gyvenimo draugui, L. Tamulytė graudinosi. Tuo pat metu susirinkę artimieji taip pat negalėjo sulaikyti džiaugsmo ašarų. Jaunasis lemtingu momentu "taip" tarė ryžtingai ir užtikrintai.

Tuoktis Laima ir Gediminas atvyko dviviečiu juodu "Mercedes Benz" markės kabrioletu, puoštu gėlėmis.

Kaip ką tik susituokę naujienų portalui DELFI sakė jaunieji, nuotaka priims vyro pavardę ir taps Laima Stončė. Kol kas pora susituokė bažnyčioje, santuoką metrikacijos biure ketina užregistruoti vėliau.

Po ceremonijos jaunieji ir svečiai bažnyčios šventoriuje vaišinosi naminiais triufeliais, braškėmis iš Joniškio (L. Tamulytės gimtinės - aut. past.) ir putojančiu gėrimu.

Po tuoktuvių jaunieji ir būrys vestuvininkų įšvyko į fotosesiją prie ežero, o vėliau švęsti persikėlė į kaimo sodybą.

L. Tamulytė anksčiau yra pasakojusi, jog tuoktuvių šventę organizuoja pati. Daili klasikinė vestuvinė suknelė – atlikėjos sesers rankų darbas. Esą tokią vilkėti svarbiausios gyvenimo šventės metu yra be galo gera. Vestuvinį tortą dainininkei ir TV laidų vedėjai taip pat iškepė sesuo.

Likus mėnesiui iki tuoktuvių, pora yra pasakojusi, jog povestuvinei kelionei rinksis Turkijos kurortą Kemerą, kur viešės apie savaitę, tačiau vos po tuoktuvių apie tai paklausti, mėtė pėdas.

"Vyksime į Lietuvos pajūrį", - sakė jaunavedžiai, tačiau L. Tamulytė juokaudami patikino, jog ne į pajūrį, o į Islandiją, tačiau vėliau abu sutarė: "Iškart po vestuvių išskrisime į šiltus kraštus".

Žinoma moteris taip pat žinojo ir savo vestuvių kainą – 20 tūkst. litų.

Pora susipažino prieš beveik 12 metų, dar studijų metais, Valentino dienos išvakarėse. Dainininkei Gediminas tuomet jau kurį laiką buvo kritęs į akį, tačiau vyras į Laimą nekreipė dėmesio.

Drauge su kolegėmis L. Tamulytė piešė meilės dienai skirtus atvirukus ir klijavo juos prie joms patikusių vaikinų durų. Savąjį atviruką Laima nusiuntė Gediminui ir jau Valentino dienos vakarėlyje jiedu čiulbėjo it balandėliai.

Pora susižadėjo 2009-ųjų spalį, švenčiant 30-ąjį L. Tamulytės jubiliejų. Jų sužadėtuvės įvyko po dešimtmetį trukusios draugystės. Apie L. Tamulytės ir G. Stončiaus sužadėtuves, tuoktuves ir daugybę kitų asmeninių pramogų pasaulio atstovų gyvenimo įvykių didžiausias naujienų portalas Lietuvoje DELFI paskelbė pirmasis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją