Tiek visas slapus žvaigždės gyvenimas, tiek ir nepaprastai konfidencialūs paskutiniai jo norai vėl sukėlė klausimų apie jo ryšius su šeimynykščiais. Mažiausiai dviem įpėdiniams nedavęs jokio palikimo, velionis testamente įrašė dviejų iki tol visuomenei nežinotų vaikų vardus. Šiuo metu yra likę dešimt gyvų M.Brando atžalų.

Tačiau aktoriaus testamentas atsakė į vieną itin svarbų klausimą: du kartus "Oskaru" apdovanota kino legenda, kuris, pasak biografo, mirė būdamas kone visiškas skurdžius ir po savęs paliko 20 mln. dolerių (56 mln. litų) skolų, vis tik sugebėjo išsaugoti gana nemažai turtų ir kasmet gaudavo po pusę milijono dolerių (1,4 mlrd. litų) pajamų.

"Marlono Brando turtą mes įvertinome 21,6 mln. dolerių", - naujienų agentūrai AFP sakė advokatas Davidas Seeley (Deividas Sylis), perdavęs paskutinę M.Brando valią Los Andželo aukštesnės instancijos teismui.

Filmų "Geismų tramvajus" (A Streetcar Named Desire; sukurtas 1951 m.) ir "Uoste" (On The Waterfront; sukurtas 1954 m.) žvaigždė nuo plaučių nepakankamumo Los Andžele mirė liepos 1 dieną, sulaukęs 80 metų amžiaus.

Iš testamento matyti, kad M.Brando turtų liūto dalį sudaro Los Andžele, Malholando kelyje ant kalvos esantis namas, kaip teigiama, vertas iki 10 mln. dolerių (28 mln. litų) ir privati rezidencija Tetiarojos atole, Taityje.

Testamente M.Brando nurodė visą savo turtą, kurį sudaro nekilnojamasis turtas, įkainotas beveik 18,6 mln. dolerių (52 mln. litų), ir 3 mln. (8,4 mln. litų) kitokio turto: paveikslai, eskizai, reti rankraščiai, paliekąs "likusiems gyviems įgaliotiniams".

Testamente nenurodoma, kas ir ką paveldės iš M.Brando palikto turto -minimos tik "tam tikro dydžio mėnesinės išmokos" dviem konkrečioms draugėms, tačiau jų pavardžių prašoma neskelbti vadovaujantis Kalifornijos įstatymais, kurie leidžia neįvardyti paveldėtojų.

Nepaisant to, 2002 metų rugpjūčio 28 dieną surašytame dokumente M.Brando teigia sąmoningai atimantis teisę į palikimą iš 32 metų įdukros ir jau mirusios savo dukros Cheyenne Brando (Čejenos Brando) sūnaus, tačiau nepaaiškina kodėl.

Tarp vaikų, kuriems M.Brando neatėmė teisės į paveldėjimą, yra ir du iki šiol aktoriaus biografijoje nematyti vardai - 28 metų Maimiti ir 23 metų Raiatua Brando. Į palikimą galinčių pretenduoti M.Brando vaikų amžius įvairuoja nuo 10 iki 46 metų.

Ištisus dešimtmečius vengusio atsidurti Holivudo dėmesio centre M.Brando asmeninis gyvenimas buvo sudėtingas ir neretai tragiškas.

Daugumą vaikų aktoriui pagimdė trys buvusios žmonos. Trijų atžalų jis susilaukė su Los Andžele jo namus tvarkiusia moterimi iš Gvatemalos, dar kelis vaikus įsivaikino.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją