Dėl biurokratinių kliūčių ir modernaus bei tradicinio meno šalininkų vaidų šio projekto įgyvendinimas buvo kelis kartus atidėtas, o vienu metu teko įsikišti net vyriausybei.

Paminklas Haid parke yra maždaug 230 m ilgio vandens skulptūra - iš esmės tai akmeninis žiedinis latakas, kuriame teka vanduo. Jis taip pat bus naudojamas kaip vaikų vandens atrakcionas.

Diana žuvo 1997 metų rugpjūtį per automobilio katastrofą Paryžiuje, o apie sprendimą pastatyti jai memorialą pirmą kartą buvo paskelbta po dvejų metų.

Jos velionė motina Frances Shand Kydd (Franses Šand Kid) buvo viena šio projekto kritikų - ji sakė, kad jam "trūksta didingumo".

Tačiau šį antradienį velionės princesės draugė Rosa Monckton (Roza Monkton), kuri pirmininkavo "memorialinio fontano" komitetui, apie Dianą sakė: "Ji nebuvo didinga. Ji buvo vienas paprasčiausių mano pažinotų žmonių".

Vanduo veržiasi skulptūros aukščiausiame taške ir teka į dvi priešingas puses. Jos paviršius neslidus, kad srovė nenuneštų mažų vaikų.

Amerikietė dizainerė Kathryn Gustafson (Ketrin Gustafson) sakė, kad šia skulptūra siekta atspindėti Dianos būdą: "Ji sugebėdavo užmegzti ryšius ir duoti, (bet taip pat) sugebėdavo viską suimti savin. Dizainas atspindi šias išorinio bendravimo ir įsileidimo į širdį koncepcijas".

"Vienoje pusėje vanduo maišosi labai jausmingai, o kitoje teka kaip sraunus upokšnis - labai gyvai kunkuliuoja", - sakė ji.

Antradienį žmonės į šį 3,6 mln. svarų kainavusį paminklą, kurį karalienė Elžbieta II oficialiai atidengs liepos 6 dieną, reagavo skirtingai. Kai kurių fotografų komentarai buvo tokie: "vandens čiuožykla" ir "atviras nutekamasis vamzdis".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją