45 metų L. T. Karoso administracinių teisės pažeidimų bylą trečiadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo teisėjas Antanas Virbalas.

Atsakomybėn patrauktas verslininkas teismo posėdyje nepasirodė – atsiuntė tik advokatą Tomą Narkų, su kuriuo susitarimą dėl atstovavimo byloje sudarė tik antradienio pavakarę. Advokatas negalėjo pasakyti, kodėl teisme nepasirodė jo klientas.

„Jis yra išvykęs, nežinau, ar Lietuvoje, ar užsienyje – mano klientas yra labai užimtas žmogus, „Čili Holdings“ valdybos pirmininkas“, – teisėjui aiškino advokatas.

„Aš nežinau nei jūsų Čili, nei Holdingo, nei Karoso, teisme visi vienodi“, – teisininkui replikavo administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjantis teisėjas A. Virbalas.

Jis pagarsino, kad L. T. Karosui sostinės Patrulių rinktinės pareigūnai gegužės 9-ąją surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, nes gegužės 7-ąją, apie 22.45 val., Vilniuje, Antakalnio g., šalia esančių klinikų jis automobiliu „Volkswagen Passat“ pervažiavo sankryžą degant draudžiamam – raudonam šviesoforo signalui.

Be to, kai netrukus pareigūnai sustabdė verslininko vairuojamą automobilį, vairuotojas atsisakė pasitikrinti neblaivumą.

Toks atsisakymas yra traktuojamas kaip vairavimas esant neblaiviam. Už tai Administracinių teisės pažeidimų kodekse yra numatyta bauda nuo 2 iki 3 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų.

Kaip nurodė policijos pareigūnai, L. T. Karosas taip pat atsisakė pasirašyti jam surašytą protokolą.

Advokatas T. Narkus kol kas negalėjo pasakyti, ar verslininkas pripažįsta kaltę ir teisėjo prašė atidėti teismo posėdį.

„Norėčiau su klientu aptarti poziciją, nes tam dar neturėjau laiko“, – aiškino teisininkas. Tuo pačiu jis teismo paprašė įpareigoti pareigūnus pateikti vaizdo įrašus, kuriuos policija galėjo padaryti Antakalnio g. įrengtomis stebėjimo kameromis.

Bylą nagrinėjantis teisėjas nusprendė posėdį atidėti iki birželio 20-osios, kuomet į teismą kvies ne tik L. T. Karosą, bet ir jį sustabdžiusius tris policijos patrulius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją