Iki šiol paraiškas dalyvauti ralyje jau yra pateikę 30 ekipažų. Pirmoji tai padarė oficiali „Ford“ atstovybės komanda, kurią sudarys ankstesnių tokių ralių nugalėtojai ir prizininkai Donatas Stanionis, Vitoldas Milius ir Dainius Leonavičius, startuosianti vienodais, Lietuvoje neseniai pasirodžiusiais naujais „Ford Focus“ automobiliais.

„Mitsubishi Lancer Evo VIII“ Lietuvos trasose tramdys latviai Martinas Dzenitis ir Andris Malniekas, o jų kolegos Ojaras Vėtra ir Gunaras Pulssas – tik prieš pusmetį debiutavusį „Nissan Juke“. „Fiat 500 Abarth“ ištikimi lieka Lenkijos žurnalistai Jacekas Jureckis ir Arkadiušas Racevskis.

Kasmet šiame ralyje galima išvysti ne tik naujausius automobilius ir būrį televizijos, radijo ar spaudos žurnalistų iš įvairių šalių, bet ir grupę besivaržančių svečių teisėmis.

Netenka abejoti, jog šiemet žurnalistų ralyje, ypač specialiuose, žiūrovams skirtuose etapuose, jų dėmesio laurus raškys viena mėgstamiausių scenos žvaigždžių, dainininkas Deivis Norvilas, kuriam talkins tikras šio sporto subtilybių žinovas, patyręs ralio vilkas Arūnas Strumskis.

„Tarptautinis žurnalistų ralis sutaps su mano debiutu automobilių sporte, kurio laukiu ne mažiau jaudindamasis, nei itin reikšmingos premjeros scenoje, - ralio spaudos centrui prisipažino Deivis. – Sugundė mane kilniai sutikęs tenkintis šturmano ir kartu mokytojo role Arūnas, kuris jautėsi skolingas už „Žvaigdžių duetus“. Mat aš įkalbėjau dainuojantį lenktynininką paimti į ranką mikrofoną ir pamiršti scenos baimę“.

Įtikinęs populiarųjį Deivį bent keletui dienų sceną iškeisti į ralį A. Strumskis jaučiasi įmušęs išlyginamąjį įvartį į dainininko vartus.

Deivis kasdien važinėja „Audi TT“, jo paties meiliai vadinamu „tu-tu“ automobiliu. Todėl gali kiek stebinti šio ne scenos dueto raliui pasirinktas „Subaru Forester 4X4“.

„Mes nežinome ralio trasos ir nešnipinėjame jo organizatorių, todėl „Foresterį“ rinkomės bijodami sušlapti kojas... Juk žurnalistai – tokie žmonės, iš kurių kiekviename žingsnyje gali laukti netikėtumų, apie kuriuos niekad nepagalvotum,“ - pasirinkimą nedvejodamas motyvuoja A. Strumskis.

Tarptautinis žurnalistų ralis „Lietuva 2011“ startuos penktadienį, birželio 3 d., o finišuos birželio 4-osios vakare Platelių jachtklube, kur bus surengtas ralio nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimas bei Lietuvos žurnalistų autoklubo 15 m. jubiliejaus minėjimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją