„Ši kelionė man buvo labai svarbi dar ir dėl to, kad į Londoną vežiausi abu savo suaugusius vaikus. Sutikome labai daug lietuvių“, – įspūdžiais dalijosi J. Smoriginas.

Choreografui Londonas pagal žmonių kiekį mieste priminė Maskvą. Vyras pasakojo ne tik lankęsis istoriją turinčiame teatre, bet neaplenkęs ir blusturgio, ir įvairių Londono parduotuvių bei prekybos centrų, kuriuose įsigijo sau mielų daiktų.

„Nors žmonių daug, jaučiausi puikiai – jokios įtampos ir agresyvumo, tačiau visą laiką jaučiau dvilypį jausmą. Negalėjau sau atsakyti, ar Londonas man patinka, ar ne“, – pasakojo jis.

J. Smoriginas tikino, jog svarbiausia buvo pajusti publikos euforiją. Tai choreografui buvo be galo svarbu, mat drauge spektakliais gėrėjosi abu „Vilniaus baleto“ vadovo vaikai ir žentas.

„Lietuvoje nėra galimybių sukurti tokius spektaklius su tapyta scenografija bei įspūdingais kostiumais. Buvo tiesiog gera drauge su vaikais gėrėtis reginiu“, – pasakojo J. Smoriginas.

Londone pristatyti „Tamar“ ir „Armidės paviljonas “ J. Smorigino pastatyti Maskvoje, juose šoka Kremliaus baleto šokėjai, Maksvos didžiojo bei Marijos teatro solistai.

„Londono publika kaprizingesnė nei Paryžiaus. Čia gyvena daug žmonių, kurie domisi kultūra. Be to, Londone labai didelis kultūrinių renginių pasirinkimas, tačiau per mano spektaklius salės, talpinančios 2 tūkstančius žiūrovų, buvo pilnos“, – džiaugėsi choreografas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją