Pora dalyvavo festivalyje Baku, kurio metu pademonstravo ne tik savo eurovizinį šokį. S. Skambinas ir K. Krysko azerbaidžaniečiams pastatė tautinį lietuvišką šokį, tačiau kol kas apie projektą ir idėjas jiedu neatvirauja.

Sauliui ir Karinai labiausiai įsiminė Azerbaidžano kontrastai. Viešnagės metu porai teko pasivaikščioti Baku marmuriniais šaligatviais, kuriuos kasdien azerbaidžaniečiai plauna mašinomis, kokios Lietuvoje blizgina tik didžiųjų prekybos centrų grindis. Jiedu apžiūrėjo ir aktyvų ugnikalnį bei modernaus stiliaus pastatus Baku centre.

„Ten tiek daug prabangių automobilių, kokių Lietuvoje nepamatysi, tačiau jie gatvėse lenkia ir daugeliui sovietmetį primenančius žiguliukus ar zaporožiečius“, - įspūdžiais dalijosi šokėjas.

Klausiamas, kad labiausiai patiko bei įsiminė, S. Skambinas sakė, jog nebuvo dalykų, kurie jam ir mylimajai nepatiktų. Anot Sauliaus, Baku – tiesiog tobulas miestas, kuriame dera senovinė ir modernioji architektūra.

„Senovinis stilius Baku dera su moderniu. Iš tiesų tai toks modernus miestas... O mes landžiojome visur. Aplankėme ir veikiantį ugnikalnį Kaukazo kalnuose“, - pasakojimą tęsė jis.

Karina ir Saulius buvo išvykę apsidairyti ir už sostinės. Pora apžiūrėjo populiariausius objektus, mečetes, vietinį turgų.

„Viskas taip patiko. Tai visai kitoks pasaulis. Žmonės malonūs, nuoširdžiai šypsosi“, - pasakoja Saulius.

K. Krysko mylimasis prisiminė ir azerbaidžianiečių bendravimo kultūros ypatumus. Turguje Saulius derėjosi, tačiau pardavėjo tai nė kiek nenuvylė. Pardavęs S. Skambino pageidaujamą daiktą prekybininkas dar ir apdovanojo lietuvį. Toks elgesys žinomam šokėjui paliko be galo gerų įspūdžių.

Sauliui kelionės metu be galo įdomi pasirodė ir arbatos gėrimo tradicija. Anot jo, azerbaidžaniečiai, kviesdami susitikti ar pasisvečiuoti vaišina ne alkoholiu, bet arbata.

„Tikrų tikriausias arbatos gėrimo kultas“, - juokėsi S. Skambinas.

K. Krysko ir S. Skambino kelionės Azerbaidžane akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją