"Naujosios dramos akcijoje" skaitytas "Rezervatas", regis, antroji jūsų pjesė. Pirmosios - "Komiksas, arba Žmogus su geležiniu dantimi" premjera įvyko 2002-aisiais Klaipėdos pilies teatre. Tada teigėte, kad pjesę parašėte todėl, jog mirė vienas artimas jūsų bičiulis. Kas inspiravo "Rezervato" gimimą?

- Šios pjesės atsiradimo istorija paprastesnė - neoficialiai ją rašiau klaipėdiečiui aktoriui Dariui Meškauskui, o kiek vėliau gavau užsakymą pjesei iš Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centro. "Rezervatą" parašiau pernai rudenį Amerikoje, kur dalyvavau tarptautinėje rašymo programoje prie Ajovos universiteto. Visa bendra atmosfera - pikantiškos smulkmenos, naktiniai pasivaikščiojimai ir "pasimatymai" su meškėnais - darė įtaką pjesės turiniui.

"Rezervate" teigiate, kad "mums tik atrodo, kad esame laisvi, o iš tiesų mes tokie pat kaliniai, kokie buvome. Tik dar blogiau - patenkinti savo kalėjimu" - atleiskite už netikslią citatą. Kodėl ėmėtės vienišumo temos, kai kasdien girdime tą patį - žmogus gimsta vienas, žmogus miršta vienas, tad vienatvė yra natūrali būsena? Ypač dabar, kai esant šiuolaikinėms ryšio priemonėms, galima susikurti beveik tikrovišką iliuziją, kad pasaulyje esi nevienas?

- Taip, žmogus gimsta vienas ir miršta vienas, tačiau visą gyvenimą negali su tuo susitaikyti. Didžiąją gyvenimo dalį kiekvienas žmogus ieško kito artumo - nors ir netikro, surogatinio, vis tiek ieško, ir ta tema kiekvienam aktuali. Visas pasaulis - lyg rezervatas, pilnas vienišų indėnų...

Nepriklausomybės metais debiutavote poezijoje, pasiryžęs "gyventi nemeluodamas nei sau, nei kitiems". Jūsų debiutas dramaturgijoje buvo kiek netikėtas - buvote išleidęs penkias poezijos knygas, tapęs "Poezijos pavasario" laureatu 2000-aisiais. Kodėl ryžotės perbėgti į "kitą frontą"?

- Rašyti pjeses įdomu, nes kai matai pastatytą savo veikalą, gali pažvelgti, kaip iš tavo kūrinio gimsta nauja gyvybė, kaip į jį žiūri kitas žmogus, taip tarsi pamatai save kito žmogaus akimis.

Galima teigti, kad kaip dramaturgas rašote tik klaipėdiečiams - pirmoji pjesė buvo pastatyta Klaipėdoje, antroji, "Rezervatas", rudenį bus pastatyta Klaipėdos dramos teatre, ją režisuos dažnai šiame teatre dirbantis Aidas Giniotis, vaidins irgi klaipėdiečiai aktoriai - Eglė Barauskaitė, Darius Meškauskas...

- "Rezervatą" šiuo metu į prancūzų kalbą verčia vertėja Akvilė Melkūnaitė. Liepos mėnesį režisierius Oskaras Koršunovas šią pjesę pristatys Prancūzijoje, joje vaidins prancūzų aktoriai vadinamajame workshope - kūrybinėse dirbtuvėse.