Pradėjo dainuodamas

Nors byla Klaipėdos miesto apylinkės teisme nagrinėjama nuo praėjusio rudens, garsusis atlikėjas teisme pasirodė tik vakar.

Iki tol jam dalyvauti posėdžiuose trukdė tokios objektyvios priežastys – liga bei šeiminės aplinkybės.

Vakar A.Rimiškis pateikė teismui dokumentą, įrodantį, kad prieš tris mėnesius pasikeitė jo šeimos padėtis, nuo naujųjų metų jis ne tik susituokęs, bet ir turi vaiką.

Išgarsėjęs kaip dainuoti pramokęs jaunuolis iš Rokiškio rajono, A.Rimiškis apsigyveno uostamiestyje ir bandė prasigyventi ne tik koncertine veikla, bet ir dirbdamas įvairių įmonių vadovu.

Jis vadovavo sporto klubui „Forma“, vėliau – kelioms statybų bendrovėms.

Lauks krizės pabaigos

Nemalonumai A.Rimiškį užgriuvo, kai pretenzijas dėl nesumokėtų daugiau nei 50 tūkst. litų pareiškė bendrovė „Klaipėdos statybų kompanija“.

Ši bendrovė pagal sutartį su A.Rimiškio vadovaujama bendrove „Velmonta“ Plungės kultūros centro pusrūsyje įrenginėjo tualetus.

Su užsakovais dėl darbų atlikimo tarėsi kita įmonė. Ji subrangovais pasirinko A.Rimiškio vadovaujamą bendrovę.

Pats dainininkas teisme pripažino, kad vadovavo įmonei, kuri neturėjo nei kilnojamo ar nekilnojamo turto, nei pinigų verslui vystyti.

Be dainininko „Velmontoje“ dirbo keli asmenys. Darbus atlikusiai įmonei tikėtasi sumokėti iš rangovo gautais pinigais.

Tačiau rangovas bankrutavo, o negavusi iš jo nė lito A.Rimiškio bendrovė taip pat liko skolinga. Teisme paklaustas, kada ketina grąžinti skolą, A.Rimiškis atsakė nežinąs, kada baigsis krizė, tad negalįs atsakyti ir į pateiktą klausimą.

Garantas – dainininko vardas

Baudžiamojoje byloje kaltinamas apgaule vengiant atsiskaityti už darbus A.Rimiškis tikino nesijaučia esąs kaltas.

Bendrovės „Klaipėdos statybų kompanija“ vadovas Ričardas Petrikauskas pasakojo nenoriai ėmęsis užsakymo įrengti tualetus Plungės kultūros centre.

Vyras neslėpė, kad net valstybės užsakymai, prasidėjus krizei, negarantavo apmokėjimo, jis turėjęs karčios patirties ir su uostamiesčio savivaldybės užsakymais.

Imtis darbo Plungėje jis ryžosi išgirdęs garsaus atlikėjo pavardę. Iš A.Rimiškio jis siekia prisiteisti ne tik per 50 tūkst. už atliktus darbus nesumokėtų litų, bet ir apie 10 tūkst. litų netesybų.

Išgyventi padeda tėvai

A.Rimiškis tikino tapęs aplinkybių ir sunkmečio auka. Pasak jo, Lietuvoje kone kas antras žmogus dabar panašiai yra skolingas todėl, kad jam nesumokėjo skolininkai.

„Jei net verslo magnatai pateko į panašias situacijas, ką kalbėti apie mane. Ši situacija manęs negąsdina, negalvoju apie blogiausią variantą. Niekur nebėgu, nieko neneigiu, tik nesuprantu, kodėl kaltininku laiko asmeniškai mane, o ne bendrovę, kurios vadovu buvau“, – kalbėjo A.Rimiškis.
Su siūloma taikos sutartimi jis nesutinka, nes asmeniškai prisiimti bendrovės skolą būtų nelogiška.
Paklaustas, ar nesigaili metęsis į verslą, užuot toliau tęsęs koncertinę veiklą, A.Rimiškis tikino, jog gailėtis nėra ko.

„Tas laikotarpis buvo pakankamai geras, sekėsi ir koncertuoti, ir verslą daryti. Bet vien dainuoti negalima. Reikia pagalvoti, o ką darysiu, kai ta banga baigsis. Manau, nusiminti neverta. Geriau išspręsti tą problemą ir eiti į priekį. Tai vienintelė mano byla. Tikiu, kad viskas bus gerai“, – optimizmo neslėpė A.Rimiškis.

Dabar jaunas vyras neturi darbo, atviravo, kad išgyventi padeda tėvai.