Kalbėdama apie brolio skyrybas Aistė labai jaudinasi – būtent jai iš arti teko stebėti brolio ir jo žmonos bendrą gyvenimą, o vėliau – ir pasinerti į juos įsukusį nesutarimų sūkurį. „Mes gyvenime niekada nesame linkę drabstytis purvais, viską stengiamės išspręsti gražiuoju, bet yla anksčiau ar vėliau turi išlįsti iš maišo – Vaida yra gyvačių gyvatė, kuri visai mūsų šeimai gadina sveikatą“, – pratrūko krepšininko sesuo.

Aistė buvo viena iš tų, kuriai teko vykti į Simo ir Vaidos skyrybų bylą nagrinėjantį Vilniaus miesto 1-ą apylinkės teismą.

„Kai atėjau liudyti, pagalvojau, tiek to, nieko blogo teisme nesakysiu, nes su Vaida mes nebuvome draugės, mūsų interesai nesutapo, – sakė Aistė. – Iš tikrųjų, apie ją nieko blogo nekalbėjau, bet kai man pasakė, kad brolis pareiškė ieškinį, jog dėl Vaidos kaltės vyksta skyrybos, pasakiau atvirai: taip, pinigai šeimą išskyrė, nes jai pinigai yra viskas“.

Aistė stebisi broliui pareikšto ieškinio suma – 3 mln. Lt. „Vaidai visą laiką reikėjo didelių sumų, ir mano brolis jai suteikė prabangų, gerą gyvenimą, – kalbėjo Aistė. – Ji visą laiką turėjo labai gerą gyvenimą, manau, tą šeimą išardė tik pinigai, nes Vaidai gyvenime tik jie yra svarbūs, daugiau nieko“.

Buvusi manekenė prisipažino, kad ją labiausiai įskaudino Vaidos motinos žodžiai, jog Simas net nesirūpina savo vaiku. „Manau, kad net Vaidos artimieji visos teisybės nežino, nes ji yra tokia klastinga, kad gali nuteikti bet ką prieš mus“, – sakė ji.

„Tai yra be galo skaudu, nes mano mama tą vaikelį visą laiką prižiūrėjo, kai Vaida pagimdė, mama net specialiai pasiėmė atostogų ir jį žiūrėdavo iki išnaktų, kai tuo tarpu jinai sėdėdavo grožio salonuose ir tuos pinigus leisdavo savo malonumams“, – sakė ji, pabrėžusi, kad vaiko motina neleidžia sūnui susitikti ir su tėvu. „Patikėkite, kaip mes jį mylime, ir jis mus tikrai myli“, – sakė Aistė.

Aistė neslepia, kad rungtyniaudamas užsienio klubuose jos brolis negalėjo dažnai matytis su kitą mėnesį 7 metų gimtadienį švęsiančiu sūnumi, nes jis jau penkerius metus su Vaida negyvena, tačiau ji esą visuomet manipuliuoja vaiku, norėdama išgauti daugiau pinigų.

„Tai yra netiesa, kad tėvui vaikas nerūpi – jeigu jinai sūnų nuteikinėja prieš tėtį, tai tik todėl, kad ištrauktų kuo daugiau pinigų, – sakė Aistė. – Manau, kad tas vaikas turėtų gyventi pas tėtį, nes jis tos mamos nemato, nes jį visą gyvenimą augino auklės arba mano mama. Nuo tada, kai Simas su Vaida nustojo kartu gyventi, net mano mama negali pamatyti anūko – įsivaizduokite, kaip jai skauda širdį. Vaida mums rašo, kad vaikelis jūsų nenori matyti... “

„Visos tos brangios dovanos, apie kurias kalba Vaidos motina, buvo ne Simo, o Vaidos iniciatyva, ir dar juokingiau, kai viešai yra kalbama apie suši – kad Simas vaiką pripratino prie suši, – tai jinai mėgsta tą prabangą, jinai medžioja tuos turtingus vyrus“, – sakė Simo sesuo.

„Dabar dėl tų pinigų vyksta tokie dalykai, kad tai galima net prilyginti meksikietiškam serialui, - kalbėjo Aistė. – Aš galvojau, kad taip gyvenime nebūna. Šioje situacijoje labiausiai gaila vaikelio, nes jis visą laiką būna pas auklę, o kiek dar namuose buvo tarnaičių... Simas visada jai siųsdavo pinigus, o dabar ji skundžiasi, kad nėra pinigų už elektrą sumokėti. Žinote, jau priėjo iki absurdinių situacijų“.

„Patikėkite, čia net ne piniguose esmė yra, Simas patiria tokį psichologinį spaudimą, kad net žodžiais nemoku apsakyti, – pažymėjo ji. – Taip, gal Vaida nori, kad vaikas brangiausioje mokykloje mokytųsi, bet jai tai yra daugiau prestižo reikalas, o ne vaiko gerovė. Jai yra svarbiausia parodyti visuomenėje kokia ji yra gera ir kaip rūpinasi šeima bei šeimos gerove, kai tuo tarpu niekada jos pačios nebuvo šalia vyro. Jeigu ji būtų gera mama, tai augintų bei rūpintųsi savo vaiku be aptarnaujančio personalo, tuo tarpu kai ji nedirba ir nedirbo niekada“.

Ironizuodama Aistė sako, kad apie Simo ir Vaidos gyvenimą galima parašyti knygą.

„Vaida ne kartą yra sakiusi, kad niekada gyvenime nedirbs, tačiau visada labai gerai gyvens – ji save labai sureikšmina, juk turi tris karūnas ir bandelių tikrai nekeps“ – kalbėjo Aistė.

Simo sesuo įsitikinusi – milijoninį ieškinį pareiškusi ir kas mėnesį vaiko išlaikymui iki teismo sprendimo paskelbimo daugiau kaip 11 tūkst. Lt prisiteisusi Vaida pirmiausia siekia užsitikrinti savo ateitį.

„Juk teismas vyksta tik dėl nesutarimo pinigų suma – brolis jai atiduotų ir butą, ir mašiną, ir 2 tūks. litų tam vaikeliui, ir jo pramogoms, ir mokslui, bet Vaidai to neužtenka, – tikino krepšininko sesuo. – Galėtų gražiai susitarti ir jiems tikrai nieko netrūktų, bet jai vis tiek reikia daugiau pinigų. Tai puikiai parodo, kad ji yra užvaldyta tik pinigų. Neįsivaizduoju, kaip žmogus gali būti beširdis, be jausmų – tik vieną tašką akyse – pinigėlius – mato. Daugiau nieko“.

„Mano brolis nėra toks žmogus, kuris gailėtų pinigų, juos laikytų paslėpęs, – tikino Aistė. – Jis nori, kad tas skyrybų procesas kuo greičiau pasibaigtų, ir jau nesvarbu, kaip. Gyvenime pinigai yra ne viskas, tebūnie, ji gauna tuos visus pinigus, aš tikiu, gyvenime viskas grįžta atgal, ne tame laimė slypi, tačiau yra labai neteisinga, ką ji daro ir kokiu keliu eina. Ir, patikėkite, mane stebina, kad gyvenime tokių dar moterų yra – vyrams reikia nuo jų saugotis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)