Tiesa, jis būtų apskritas nulis, jei teksto neparašytų jo kūrėjas Tadas Vidmantas, o itin tikroviškai nesuvaidintų neprofesionalus aktorius Kristijonas Bartoševičius.

Prie visų bjaurių S.Poškos savybių galima dar pridėti ir tai, kad jis nedalija interviu. Todėl DELFI kalbasi su žmogumi, kuris S. Pošką pažįsta geriau, nei jis pats save - su personažo kūrėju, filmų ir reklamų režisieriumi T. Vidmantu.

- Tadai, kada ir kokiomis aplinkybėmis gimė Saulius Poška?

- 2009 metais sugalvojau filmą „Atviri prisipažinimai". Jame buvo trys skirtingos situacijos ir "Mėslitos" direktoriaus pasisakymas buvo vienas iš jų. Filmuko idėja utopinė: kas būtų, jei žmonės į kamerą sakytų tik tiesą... Pirmasis filmukas buvo labai sėkmingas. Pamačiau, kad Kristijonas yra labai charizmatiškas aktorius. Tada atsirado antra dalis. Ji buvo dar sėkmingesnė už pirmąją.

- Kada jis švenčia gimtadienį ir kiek jam metų?

- S. Poškai dabar yra 27 metai, o gimtadienį jis švenčia nuo spalio 6 iki spalio 15. Brangiai ir triukšmingai. Jei švenčia namie, visus artimiausius kaimynus jis išsiunčia atostogų į šiltus kraštus. Kad nesiskųstų triukšmu ir policijos nekviestų.

- Kas jam davė vardą ir pavardę?

- Pirmuose filmukuose internete jis buvo tiesiog "Mėslitos" direktorius. Vėliau, kai perėjo į televiziją, vardą jam sugalvojo "Dviračio" vyrai, o aš pridėjau pavardę. Poška todėl, kad pavardėje yra "o" raidė. O tokiam žmogui tiesiog būtina pavardė su "o".

- Ar egzistuoja konkretus jo prototipas?

- Manau, kad netgi ne vienas. Tik aš tokio nepažįstu ir tiesą sakant nenorėčiau susipažinti. Jei psichologai sugalvotų pasiknaisioti, tame personaže atrastų ir nemažai manęs... Kiekvienas personažas turi savo autoriaus DNR. Jo lūpom galiu sakyti tai, ką pats galvoju, taip nusimesdamas nuo savęs tylėjimo ir lietuviško "laikymo savyje" naštą. O jis toks populiarus tapo dėl to, kad pasako tai, ką visi seniai norėjo pasakyti, bet nedrįso.

- Kodėl S. Poška tapo būtent mėsos įmonės direktoriumi? Galbūt ateityje planuojate pakoreguoti, praplėsti jo verslo sritis?

- Iš pradžių norėjau truputį įkąsti mėsos pramonei. Be to, mėsą daug kas valgo. Jei jis būtų kelio ženklų įmonės direktorius, turbūt nebūtų toks įdomus. O apie ateitį nieko negaliu pasakyti. Niekas nežino, kas jam šaus į galvą.

- Ar yra sritis, apie kurią S. Poška nieko negalėtų pasakyti?

- Nėra tokios srities. S. Poška turi nuomonę apie viską!!! Na, gal tik meilės tema jam šiek tiek skaudi...

- Apie ką jis labiausiai mėgsta kalbėti?

- Apie dešras, apie SAVO automobilius, apie SAVO namus, apie SAVO turtus, apie SAVE. Ir apie SAVO priešingybę - varguolius.

- Ar S. Poškos vaidmens atlikėjas K. Bartoševičius yra aktorius arba mokėsi aktorystės?

- Kristijonas yra labai geras aktorius. Nors niekada to nesimokė. Ir labai gerai. Mūsų Muzikos akademija dažnai žmones sugadina... Pagal popierius Kristijonas - ekonomistas. Jį atradau, kai jo sudėjimo aktoriaus ieškojom visai kitam projektui.

- Ar Kristijonui keliami kokie nors išvaizdos reikalavimai? Pvz., nenumesti svorio, nekirpti plaukų?

- Tikrai jokių reikalavimų.

- Kodėl nesukuriate S.Poškai draugės, žmonos, vaikų?

- Vaikų jis labai nemėgsta. Jo nuomone, vaikai savo mažom rankytėm galėtų gerai dešreles kimšti fabrike. Daugiau jokios praktinės naudos iš jų Saulius nemato. O draugė... Kas čia žino, gal kažkada ir atsiras.

- Ar esate sulaukę pasiūlymų parduoti S. Poškos personažą reklamai? Dešrų pvz.? Ir ar sutiktumėte?

- Ironiška ir juokinga būtų, jei tikri mėsos gaminių gamintojai norėtų Poškos savo reklamoje. Manau sutikčiau, jei pasiūlytų tokią kainą, kurios būtų kvaila atsisakyti. Bet manau, kad jiems tiesiog trūksta drąsos...

- Ar partijos nebandė įkalbėti jūsų personažą panaudoti rinkiminėje kovoje?

- Kalbų buvo, bet mes nenorim į tai veltis.

- Ar personažas išvis turi politines pažiūras?

- Aš pats esu visiškai apolitiškas. Matyt dėl to ir mano personažai tokie. Jei Poška kada ir pakalba apie politiką, tai būna "Dviračio" vyrų tekstai, ne mano. Scenarijus rašo tiek jie, tiek aš.

- Kokių kurioziškų atvejų yra iškilę jums kaip S. Poškos kūrėjui? Girdėjau, jog yra žmonių manančių, kad tai realus asmuo.

- Girdėjau ir aš tokį gandą. Man yra buvę tik tiek, kad nepažįstami žmonės, išgirdę mano balsą, suraukia antakius: "Kur aš tave girdėjau...". Kartais dar paklausia: "Ar ne tu Pošką kalbini?" O tai kad kažkas tiki, kad Poška tikras žmogus - labai didelis komplimentas Kristijonui ir už jo stovinčiai kūrybinei komandai. Reiškia visi dirbam gerai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)