Paklausta, ar specialiai rinkdamasi skrydžių datas Gabrielė sumanė į Lietuvą sugrįžti savo 20-ojo gimtadienio naktį, mergina tvirtino ne pati pasirinkusi sugrįžimo laiką. Esą ji nebūtų norėjusi gimimo dieną švęsti oro uostuose ar skrendančiuose lėktuvuose, tačiau draugų dovanoti kelionės bilietai buvo su datomis, kurias pakeisti – sudėtinga.

„Viešėjau Bombėjuje, Delyje ir Agroje. Šią šalį pasirinkau dėl ten gyvenančių draugų bei „Mis Indijos 2008“ Parvathy Omanakuttan, su kuria iki šiol labai artimai ir šiltai bendravome“, - pasakojo G. Martorosianaitė.

„Mis Lietuva 2008“ sakė nežinanti, ar tai, kad turbūt žymiausią ir gražiausią Indijos paminklą Tadž Mahalą per dvi savaites trukusią kelionę jai teko lankyti du kartus, yra labiau nuotykis, ar nesėkmė. Mergina prie šventyklos nuvyko penktadienį ir tik nuvykusi sužinojo, jog penktadienis – vienintelė savaitės diena, kuomet turistų ypač lankomas objektas neveikia.

„Norėdama pasiekti Tadž mahalą sugaišau penkias valandas išprotėjusiuose Indijos keliuose“, - dabar jau su šypsena ne ypač smagią istoriją prisiminė Gabrielė.

Dėl pirmosios nesėkmės ji nenukabino nosies ir netrukus džiaugėsi didžiausiu kelionės nuotykiu – apsilankymu Bolivudo filmavimo aikštelėse. Čia ji viešėjo kartu su drauge Parvathy.

„Ji filmuojasi keliuose filmuose, todėl turėjau galimybę pamatyti užkulsius. Likau sužavėta ne tiek pačių filmų kūrimu, kiek spalvingais aktorių rūbais, dainomis bei įspūdingais šokiais. Idomu buvo ir tai, kad Indijos vyriausybė specialiai filmų gamybai skyrė didelę žemės teritoriją („Film city“ – filmų miestas – liet.), kurioje yra nufilmuojama didžioji dalis visų Bolivudo filmų. Neveltui Indijoje yra pagaminama daugiausiai filmų per metus“, - pasakojo „Mis Lietuva 2008“.

G. Martirosianaitė prisipažino atostogų metu besistengusi kuo geriau pažinti šalį. Ji lankėsi šventyklose, apžiūrėjo architektūros paminklus, stebėjo kasdienį indų gyvenimą bei pabrėžė, kad aplankiusi egzotiškąją šalį panoro perkainoti savo vertybes.

„Didelė dalis žmonių gyvena tiesiog gatvėse suręstose trobelėse, be elektros, vandens ar kitų patogumų ir nesiskundžia, nedejuoja, tiesiog bando išgyventi kiekvieną naują dieną, išauginti ir pasirūpinti vaikais, šypsosi ir yra malonūs aplinkiniams. To nepasakyčiau apie mūsų šalies gyventojus. Nors tik maža dalis mūsų šalies gyventojų jaučia didelį nepriteklių, skųstis skuba kiekvienas, nors ir gerai gyvenantis“, - indų ir lietuvių kasdienio gyvenimo ypatumus pastebėjo mergina.

Prieš kelionę Gabrielė neturėjo susidariusi nuomonės apie Indiją, nors jai ir teko girdėti nemažai atsiliepimų apie šią šalį. „Mis Lietuva 2008“ sakė kelionės metu vienoje gatvėje mačiusi didelį spalvingą užrašą „Celebrate a circus called India“ (Švęskite Indijos cirke - liet.). Būtent šis sakinys, jos nuomone, geriausiai apibūdina šalį. Cirkas, anot G. Martirosianaitės, visuomet būna spalvingas, kontrastingas, netikėtas ir stebinantis.

„Būtent tokia man buvo Indija, su žmonėmis, kurie gyvena tiesiog gatvėje arba mėgaujasi gražiu vaizdu iš savo prabangių apartamentų, išprotėjusiu transportu bei nesibaigiančiu mašinų signalizavimu, su neapsakomo grožio architektūriniais paminklais ir gamta“, - įspūdžiais dalijosi ji.

Paklausta, ar ragavo tautinių patiekalų, tituluota gražuolė pasakojo, jog pačių autentiškiausių, gaminamų tiesiog gatvėje, paskanauti nesiryžo.

Merginai atmintin įstrigo vakarienė, kai ji buvo pakviesta į Parsi religinės bendruomenės vaiko krikštynas. Pasipuošusi tradiciniais rūbais Gabrielė dalyvavo ceremonijoje, vaišinosi būtent tai bendruomnei būdinga vakariene, patiekiama ant bananų lapų, kai valgoma rankomis.

„Taip pat teko sudalyvauti vienoje iš penkių ar šešių vestuvinių apeigų - sužadėtuvėse. Patys indai juokauja, kad per tokį didelį skaičių ceremonijų prieš vestuves, pačioms vestuvėms nebelieka jėgų“, - apie indų vestuvių papročius pasakojo mergina.

G. Martirosianaitės įspūdžiai – puikūs. Ji džiaugiasi turėjusi galimybę aplankyti šią šalį ir tikisi ten sugrįžti dar ne kartą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją