Už grasinimus operos solistui nuteista R. Šarkienė siekė, kad teismas pripažintų, jog per ikiteisminio tyrimo metu vykusią apklausą policijos pareigūnai jai darė poveikį. Be to, ji prašė, kad dėl esą neteisėtų veiksmų policijos pareigūnai būtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra buvo nusprendusi, kad Radžio gerbėjos prašymas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo yra nepagrįstas ir jį atmetė. R. Šarkienė prokuratūros nutarimą skundė ikiteisminio tyrimo teisėjui, tačiau ir jo nepatenkino.

Vilniaus apygardos teismo nutartis, kurioje konstatuota, kad visos aplinkybės dėl galimo pareigūnų poveikio jau buvo išnagrinėtos baudžiamojoje byloje, yra galutinė ir neskundžiama.

„Šią nutartį siųsiu į Strasbūro teismą, tada galės pradėti nagrinėti mano bylą, - po teismo posėdžio sakė R. Šarkienė. – Tikiu, kad bylą prieš Lietuvą laimėsiu, nes aš nieko nepadariau, o buvau melagingai nuteista“.

Radžio gerbėja į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT) kreipėsi po Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) verdikto – juo buvo paliktas apkaltinamasis nuosprendis dėl grasinimų V. Juozapaičiui. Šiuo nuosprendžiu R. Šarkienei buvo skirta pusės metų laisvės apribojimo bausmė, be to, jai nurodyta sumokėti 5 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą nukentėjusiuoju byloje pripažintam operos dainininkui.

DELFI primena, kad Radžio gerbėja pareigūnų nemalonę užsitraukė po televizijos projekto „Žvaigždžių duetai“ filmavimo, kai iš telefono išsiuntė grasinančią trumpąją žinutę komisijos pirmininkui V. Juozapaičiui.

„Norim pasakyti, neturėjot problemų, jų bus. Mes gi jus įspėjome!!! Ar jums neatrodo, kad ilgai gyvenat? (...) Tai buvo paskutinis įspėjimas, duodu laiko džiaugtis gyvenimu, jeigu nori turėti šeimą, o ne karstus. Čia ne juokai, ponas soliste, mes jus stebime“, - teismas konstatavo, kad grasinančią trumpąją žinutę išsiuntė Ražio gerbėja.

R. Šarkienė pareigūnams buvo prisipažinusi, kad rašė žinutę, tačiau vėliau tai paneigė - esą pareigūnai jai pasiūlė prisiimti kaltę, žadėjo, jog tuo viskas ir baigsis. Moteris teigia, kad buvo apgauta, todėl nusprendė nesitaikstyti su ją apgavusiais teisėsaugininkais.

Tuo tarpu V. Juozapaitis DELFI yra sakęs, kad R. Šarkienės byla nėra tokia juokinga, kaip buvo pristatoma pramoginių laidų.

„Kodėl žmonės leidžia sau šaipytis iš Lietuvos įstatymų? Kodėl tai sukelia juoką? Žmogus demokratinėje valstybėje demokratine tvarka ieško valstybės pagalbos, nes jam gresia fizinis susidorojimas ir dvasinė prievarta. Jeigu eisiu gatve, mane apspjausite, sakysite, kas čia tokio, nusivalyk ir viskas. Arba -spjauk tu man atgal. Bet kur mes nueisime? Tie žmonės turi būti nubausti. Nesakau, kad turi sėdėti kalėjime, ne apie tai kalba. Toks elgesys privalo būti paviešintas, kad niekam nekiltų pagunda tai pakartoti“, - operos solistas teigė siekęs paprasčiausio teisingumo, kad tokio elgesio žmonės būtų pastatyti į vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją