Kulką sau į galvą C.Cobainas paleido 1994 m. balandžio 5 d., savo namuose Sietle, Vašingtone, vos už kelių kilometrų nuo gimtojo Aberdino miesto.

27-erius dramatiško C.Cobaino gyvenimo metus paženklino dukros Frances Bean (Fransis Byn) gimimas ir sėkmė, lydėjusi albumą "Nevermind", kuris nuo pat pasirodymo 1991 m. buvo parduotas daugiau kaip 14 mln. egzempliorių tiražu.

C.Cobainas, ilgaplaukis žvitrių akių blondinas, pasitraukė iš šio pasaulio, tačiau davė gyvybę naujai muzikos legendai.

Muzikologai "Nirvana" laiko grupe, kuri praėjusiame dešimtmetyje ryškiai pakeitė roko istoriją - panašiai, kaip šeštajame dešimtmetyje tai padarė dainininkas Elvis Presley (Elvis Preslis), septintajame - grupės "The Beatles" ir "Rolling Stones", o aštuntajame - "Sex Pistols".

Šį pirmadienį daugelis roko muzikos gerbėjų kaip ir kasmet švęs bei prisimins muzikinį C.Cobaino, kuris laikomas "grunge" stiliaus kūrėju, palikimą.

Populiariausia tokių atminimo renginių vieta - Sietlo "Viretta" parkas, kur susirinkę fanai dainuos C.Cobaino kūrinius, jo atminimui padės gėlių ir uždegs žvakutes.

Parkas plyti netoli didžiulio namo, kuriame C.Cobainas gyveno kartu su žmona ir dukterimi, kuriai dabar jau vienuolika metų.

Tame pat name jis pasitraukė iš gyvenimo, tačiau tai paaiškėjo tik balandžio 8-ąją, kai garaže buvo rastas jo kūnas.

Žurnalas "Rolling Stones", naujausiame numeryje C.Cobainui skyręs kelis puslapius, įtraukė jį į legendinių veikėjų, palikusių pėdsaką muzikos istorijoje, dvidešimtuką.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją