Renginyje, kurį tiesiogiai transliavo LNK televizija, dalyvavo nemažai pramogų verslo atstovų, politikų, verslininkų. "Auksiniuose svogūnuose" buvo įteikta dešimt nominacijų, atlikta 12 dainų.

Metų moterimi išrinkta buvusi Prezidento Rolando Pakso patarėja Dalia Kutraitė "už Žanos d'Ark vaidmenį ant Prezidentūros laužo".

Metų paukščiu tapo galimas grėsmes valstybės saugumui tyrusios Seimo laikinosios komisijos pirmininkas Aloyzas Sakalas, pristatytas kaip "apkaltos Aloyzijus".

Metų kelione pripažinta 4 Seimo narių kelionė į Baltarusiją. Nominaciją pasiėmė tik vienas iš keturių "komunarų".

Metų pokštininko titulą iškovojo Seimą susprogdinti grasinęs "pilietis iš Kauno rajono". Žmogus įvertintas ir už tai, jog "privertė deputatus dirbti".

Metų dvikova pripažinta buvusių Prezidentų Valdo Adamkaus ir Algirdo Brazausko šunų kova "Vardan to kaulo". Iš Paryžiaus kalbėjęs V. Adamkus šmaikštaudamas atsiprašė A. Brazausko už savo augintinio poelgį ir paragino visus atleisti vieni kitiems taip "kaip Čikis atleido Sargiui".

Metų gėrimo titulą iškovojo garsiosios Renatos Smailytės "Kava su brendžiu", nurungusi Vytauto Šustausko "Kavą su nuodais", išbandytą Seimo bufete ir Gintaro Steponavičiaus "Kavą su Kūriu", sukurtą "Forto" picerijoje.

Metų rašytoju buvo pripažintas "Durnių laivo" kapitonas Vytautas Petkevičius. Į šią nominaciją taip pat pretendavo teisėsaugai gerai žinomo Henriko Daktaro debiutas "Išlikti žmogumi" ir "Respublikos" vyriausiojo redaktoriaus Vito Tomkaus laiškai "kaip išlikti tarp žydų ir gėjų".

Metų sportininku paskelbtas dosniausias Prezidento R. Pakso rinkimų rėmėjas Jurijus Borisovas "Už tai, kad likęs ant ledo, čiuožė ant sniego".

Metų nuopuolio nominacijoje laimėjo parlamentaras Stanislovas Buškevičius "Už tai, kad nupuolė į kanalizacijos šulinį".

Metų posakio titulą pelnė "nežinomo autoriaus" prisipažinimas: "Šikau ir tapšnojau".

Kaip jau įprasta, scenoje savo vokalinius sugebėjimus demonstravo politikų ir popmuzikos atlikėjų duetai. Seimo narys Egidijus Skarbalius kartu su Gintare dainavo "apie deputato dalią", parlamentaras Gediminas Jakavonis ir Veronika Povilionienė savo partiją atliko dzūkiškai, o Irena Degutienė su Ryčiu Cicinu traukė modifikuotą "Neliesk, mano damos, neliesk" variantą. Seimo nario Sergejaus Dmitrijevo ir Donaldos duetas publikai linkėjo "truputį laimės", tuo tarpu Nijolė Steiblienė drauge su Žilvinu Žvaguliu dainavo apie "apkaltą meilei".

Publikos susidomėjimą kėlė ir garsiosios Renatos Smailytės bei Lietuvos muzikos grando Edmundo Kučinsko daina apie kavą su brendžiu.

"Auksinius svogūnus" vedė pramogų verslo atstovas Arūnas Valinskas ir humoristė Asta Baukutė.

Balandžio 1- ąją LNK transliuotą humoristinių apdovanojimų ceremoniją “Auksiniai svogūnai” žiūrėjo 1 mln. 809 tūkst. žmonių, sakoma pranešime spaudai.

“Auksiniai svogūnai 2004” - žiūrimiausia TV programa šiemet, populiarumu pralenkusi visas šiemet rodytas visų šalies televizijų reguliarias laidas ir specialias transliacijas: sporto varžybas, muzikinius apdovanojimus, koncertus ir kt.

Vakar rodytus “Auksinius svogūnus” vienu metu stebėjo rekordinis kiekis žiūrovų - 78 procentai tuo metu žiūrėjusiųjų televiziją, visi kiti šalies kanalai dalijosi likusius 22 procentus auditorijos.

Preliminarus “Auksinių svogūnų” renginio reitingas – 27.3 procento.