Po šešerius metus užtrukusių tyrinėjimų rašytojas Allanas Morrisonas (Alanas Morisonas) nustatė, kad šis dainininkas yra tiesioginis kalvio Andrew Presley (Endriu Prelio), prieš 300 metų gyvenusio Aberdinšyro gyvenvietėje Lonmėjuje, palikuonis.

"Tai buvo lyg aukso atradimas, - apie savo tyrimą sakė rašytojas Jungtinėse Valstijose ir Škotijoje. - Memfyje yra Greislandas, o Lonmėjuje galbūt atsiras Preslilendas".

"Esu sujaudintas iki širdies gelmių ir tikiuosi, kad šis rajonas privilios E.Presley gerbėjus", -antradienį teigė jis.

A.Morrisonas aptiko įrašų, liudijančių, kad Andrew Presley 1713 metų rugpjūčio 27 dieną Lonmėjuje vedė Elspeth Leg (Elspet Leg). Jųdviejų sūnus, kurio vardas taip pat buvo Andrew, 1745 metais atvyko į Šiaurės Karoliną ir tapo pirmuoju Presley, atsidūrusiu Amerikoje.

Škotija buvo vienintelė Didžiosios Britanijos žemė, po kurią vaikščiojo Elvis Presley. 1960 metų kovą, grįždamas namo iš karinės tarnybos Vokietijoje, jis dviem valandoms stabtelėjo Prestviko oro uoste Glazgo mieste.

Į šį oro uostą iki šiol plūsta E.Presley gerbėjai. Dabar Elvis piligrimystės maršrutą jie galės pratęsti iki Lonmėjaus.

Tačiau šio dainininko mylėtojams gali būti nelengva apsispręsti, kur vykti, nes E.Presley šaknys jau seniai kelia daug ginčų. Vieni legendinio atlikėjo kilmę sieja su Presilio kalvomis Velse, tuo tarpu antrieji kildina jį iš Airijoje garbinamo šv.Elvio, kadaise gyvenusio Miunsteryje.

Vienas genealoginius medžius nagrinėjantis amerikiečių tinklalapis netgi tvirtina, kad E.Presley ir buvęs prezidentas Jimmy Carteris (Džimis Karteris) buvo šeštos eilės pusbroliai, kilę iš to paties XVII a. Vokietijoje gyvenusio protėvio.

"Būtų puiku į Lonmėjų pritraukti turistų", - teigė parapijos seniūnas Andrew Buchanas (Edriu Bakanas), kuris gilinosi į jų bažnyčioje saugomas apipelijusias registracijos knygas.

Tačiau ši idėja patraukli ne visiems vietos gyventojams. Baro vieninteliame Lonmėjaus viešbutyje šeimininkas Jimas McCue (Džimas Makju) yra vienas iš tų žmonių, kurie nesižavi šio miestelio turizmo perspektyvomis.

"Škotijos turizmo taryba vakar fotografavo čia vieną E.Presley antrininką. Esu tikras, kad jų dar bus daugybė", - sakė jis.

"Aš visai nesu E.Presley gerbėjas, - nusiminusiu balsu pridūrė J.McCue. - Norėčiau, kad iš čia būtų kilęs Jimi Hendrixas (Džimis Hendriksas)".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją