Tai nėra uždaras renginys - į jį baikeriai kviečia atvykti stovyklauti šeimas ir susipažinti su baikeriu gyvenimu. Specialiai vaikams bus parodytas spektaklis, kurį pastatė Vlado Bagdono kurso diplomantai.

Taip pat vyks Istorinio karinio klubo "Vilkatlakai" pasirodymas. Penktadienį po iškilmingo atidarymo Aukštadvario aikštėje, vyks kartingų lenktynės ir autoklubo "Capri" sprinto varžybos. Po jų baikeriai linksminsis sunkiosios muzikos koncerte "Penktadienis 13-oji". Jame gros "Obtest", "Shadowdances", "Ugnėlakis" su "Kūlgrinda", "Diktatūra" ir kitos grupės.

Šeštadienį, po ekskursijos į Mergiškių rezervatą ir Pamiškės piliakalnį, prasidės mototurnyras, kuriame varžysis motociklai. Sekmadienį varžybas pratęs motokrosas, kuriame dalyvaus motoklubo "Motodinamika" nariai ir Vilniaus baikeriai.

Vakare koncertuos grupės "Notanga", "The Road Band", "Crazy Crow", Virgis Stakėnas su nauja programa. Renginyje tikimasi sulaukti apie 500 baikerių ir du kartus daugiau žiūrovų. Šia švente baikeriai siekia ne tik paminėti Žalgirio mūšio metines, bet ir bendraudami su žmonėmis, pakeisti stereotipinį savo įvaizdį.

Vienas didžiausių Lietuvos istorijoje mūšių įvyko 1410 metų liepos 15 dieną, Griunvaldo lauke dabartinės Lenkijos teritorijoje. Jame Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės ir Lenkijos kariuomenės sutriuškino Kryžiuočių ordiną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją