Nors G. Janušas nepripažino savo kaltės dėl administracinio teisės pažeidimo, tačiau, teismo teigimu, jo kaltę patvirtina nukentėjusiojo bei liudytojų trijų policijos pareigūnų parodymai, duoti teismo posėdyje, eismo įvykio vietos schemos duomenys, alkotesterio rezultatai.

Dainininkas alkotesteriu buvo tikrintas policijos budėtojų dalyje praėjus maždaug 40 minučių po eismo įvykio, alkotesteris, naudotas patikrinimui, buvo sertifikuotas. Teismas neturi pagrindo netikėti nukentėjusiojo, liudytojų parodymais, kurie yra nuoseklūs, bei alkotesterio rodmenimis.

Tuo tarpu G. Janušas teigė, kad nepagrįstai buvo apkaltintas dėl avarijos – esą būtent jis turėtų būti pripažintas nukentėjusiuoju. Tačiau apgadinto automobilio savininką ir policijos pareigūnus nustebino dainininko versija – G. Janušas buvęs toks girtas, kad vos pastovėjo ant kojų ir net neprisiminė, jog buvo nuvežtas į Kelių policijos valdybą.

„Vairuotojas buvo stipriai neblaivus – jam net sunkiai sekėsi vaikščioti“, – trečiadienį Vilniaus miesto pirmajame apylinkės teisme, kuris tęsė G. Janušui iškeltos administracinės bylos nagrinėjimą, sakė vienas policijos pareigūnas.

Per atranką „Eurovizijos“ dainų konkurse išgarsėjusiam 45 metų G. Janušui policija surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl eismo įvykio padarymo neblaiviam – spalio 11-ąją apie 19.20 val. G. Janušo vairuojamas automobilis „Renault Megane Scenic“ sostinės Kalvarijų gatvėje, prie sankryžos su Konstitucijos prospektu, atsitrenkė į automobilį „Volkswagen Polo“.

Eismo įvykis įvyko, kai G. Janušo vairuojama mašina sustojo prie šviesoforo ir dėl neaiškių priežasčių ėmė riedėti atgal, kol atsitrenkė į kitą automobilį. Per eismo įvykį buvo apgadinti abiejų automobilių bamperiai.

Praėjus 40 min. po eismo įvykio G. Janušui buvo nustatytas sunkus girtumas - 2,19 prom. alkoholio. Atlikėjas teisinosi, kad tą vakarą buvo pakviestas paminėti liepą mirusio kompozitoriaus Rimvydo Žigaičio gimtadienį, per kurį ir išgėrė kelias taureles degtinės.

Administracinę bylą nagrinėjanti teisėja Irma Randakevičienė kreipėsi į policiją ir prašė pateikti filmuotą medžiagą – vietoje, kurioje įvyko eismo įvykis, policija yra įrengusi kameras. Tačiau paaiškėjo, kad policija įrašus saugo tik 14 dienų, todėl jis jau ištrintas.

Trečiadienį teisme parodymus davė ne tik eismo įvykį įforminę, bet ir G. Janušą alkotesteriu tikrinę policijos pareigūnai. Paaiškėjo, kad atlikėjas iš eismo įvykio vietos buvo išvežtas į Giraitės gatvėje esantį Kelių policijos pastatą, nors G. Janušas tai kategoriškai neigė. „Jie mane patikrino alkotesteriu automobilyje“, - savo versiją dėstė administracinėn atsakomybėn patrauktas G. Janušas.

Tuo tarpu per eismo įvykį nukentėjęs Vilniaus rajono gyventojas Vladislavas T. teisme prisiminė, kad vos iš automobilio išlipęs G. Janušas ėmė siūlyti pinigus. „Jis sakė, kad čia nieko neatsitiko, jokios avarijos nebuvo, - teisme kalbėjo Vladislavas T. – Kai paskambinau policijai, jis pasiūlė 500 litų, paskui – 2 000 Lt, bet aš jam pasakiau, kad sumokėk 10 000 Lt ir važiuok – norėjau net milijoną pasakyti, kad jam dingtų noras“.

Nukentėjusysis sakė, kad G. Janušas buvo neblaivus – nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją