R. Martens dėkojo atvykusiems į vakarėlį pirmąją žiemos dieną, kuri daugelio nepradžiugino aukšta temperatūra. Verslininkė džiaugėsi, kad susirinkusieji atsinešė žaisliukų, kurie jau turi savo istoriją.

„Kadangi kiekvienas mums esate labai svarbus, norisi geras jūsų mintis turėti čia. Papuošime Kalėdų eglę žaislais. Ją matys ir praeiviai. Galbūt kažkas nusišypsos. Gražiausia eglutė yra nebūtinai papuošta vienodais žaislais, o ta, kuriai skyrėte šypsenų ir savo šilumos. Manau, kad žaislai, turintys istoriją, yra ypač vertingi“, – kalbėjo R. Martens.

Štai verslininkas Žilvinas Grigaitis atnešė net du šventinius žaislus, kuriuos pagamino pats iš kokoso riešutų kevalų bei šventinių papuošalų ir miniatiūrinio nuotraukos rėmelio. Žilvinas džiaugėsi, kad jo žaisliukai pritaikomi ne tik eglutei puošti, bet gali būti naudojami ir kaip šventinė dekoracija.

„Namuose radau, kuo kokosą papuošti. Daug kas sako, kad mano namai yra kaip komisas, galbūt taip ir yra“, – juokavo verslininkas. Jo žaisliukams buvo pagaminti ir specialūs laikikliai, mat kokoso kevalai sunkūs, todėl buvo nutarta Žilvino puošmenas pastatyti ant žemės greta eglutės.

TV laidų vedėja Laura Imbrasienė žaisliuką kūrė savo rankomis. Žinoma moteris sakė kaip visuomet viską dariusi paskutinę akimirką. Ir nors žaisliukas atrodo senas, jis pagamintas tik vakar.

„Kai jį gaminau, užsimerkiau ir pamaniau, kad tai turėtų būti mano vaikystės Kalėdos. Ant šio žaisliuko matosi tie dalykai, apie kuriuos svajojau būdama maža“, – kabindamą savo kalėdinį papuošalą kalbėjo L. Imbrasienė.

TV laidų vedėja ir prodiuserė Edita Mildažytė seniai garsėja kaip eglutės žaisliukų kolekcininkė. Moteris papuošti R. Martens eglutei atsinešė po karo gamintą stiklini kankorėžį.

„Jis pagamintas po karo. Turbūt daugelis tokių turėjote, tačiau nedaugelis žinojote, kad jis pagamintas iš butelinio stiklo. Jis išlietas, storo stiklo. Tokių žaislų namuose turiu apie 800, todėl labai džiaugiuosi galėdama nors kiek jums padovanoti“, – savo žaisliuko istoriją pasakojo ji.

Į renginį atvyko ir TV laidų vedėjas bei režisierius Vytenis Pauliukaitis su bičiuliu. Ponas Vytenis juokaudamas prisiminė istoriją apie R. Martens jam dar vasarą dovanotą peilį. Jis, anot V. Pauliukaičio, buvo pirmasis peilis, kuriuo gamindamas jis įsipjovė.

V. Pauliukaičio ir jo bičiulio žaisliukai pagaminti iš fajanso, tapyti ir glazūruoti rankomis. Vyrai juos parsivežė iš Liuksemburgo.

Pakviesta savo žaisliuku papuošti eglę, renginių organizatorė Agnė Armoškaitė sveikino susirinkusiuosius pradėjus kalėdinį maratoną. Agnė atsinešė baltą angelą. Žinomai moteriai Kalėdos siejasi su balta arba raudona spalva, o atsinešusi baltos spalvos žaisliuką Agnė džiaugėsi neapsirikusi.

„Tą žaislą aš atsimenu nuo tada, kai apskritai ką nors atsimenu. Spėju, kad jam yra 35-eri metai. Jis man yra labai brangus, nes mama paduodavo jį man į rankas, o aš kabindavau ant apatinės eglutės šakos daug metų, nes aukščiau nepasiekdavau“, – ant R. Martens eglės kabindamas stiklinį Kalėdų senelį, kurio istorija siekia vaikystę, pasakojo Linas Zareckas-Choras.

Į renginį atvyko ir LNK televizijos savireklamos direktorė Vitalija Kibildė. Dovanojusi žaisliuką, simbolizuojantį LNK gerbėją, Vitalija R. Martens linkėjo fantastiškų Kalėdų.

Tapytojas Vladas Mackevičius taip pat atsinešė savo paties rankomis sukurtą miniatiūrinį paveikslėlį, kuriuo papuošė R. Martens parduotuvės vitrinos eglutę.

Padovanoję savo pagamintus ar dar vaikystę menančius žaisliukus, susirinkusieji taip pat buvo apdovanoti šventiniais suvenyrais. Papuošę eglę vakaro svečiai linksminosi skambant muzikai, vaišinosi kava ir karštu šokoladu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją