Tykoti meškos – pavojinga, yra jos ne kartą medžiotojus užpuolusios“, - pasakoja parlamentaras ir priduria, kad būtent adrenalino kupinas medžiokles jis vadina vertomis dėmesio.

Parlamentaras pasakojo, kad renkasi tokias medžioklines keliones, kuriose niekas žvėries už virvutės neatveda, o ir nušauti nebūtinai pavyksta. Zuikiai ir kita smulkmė jo nedomina. „Yra tokių medžiotojų–žudikų, kurie atsisėda ir nesvarbu: didelis ar mažas, tas ar kitas – svarbu nupilti. Aš visada turiu konkretų tikslą. Jei reikia šerno su didelėmis iltimis, tai nešaunu nei į stirną, nei juolab - į šernę su šerniukais“, - tvirtina jis.

Būdamas medžiotojų būrelio nariu, Lietuvoje parlamentaras medžioja nedaug. Dažniausiai renkasi keliones į kraštus, kur girios - gūdžios, o žvėrys - galingi. Jis yra medžiojęs mešką Kanadoje, taip pat tykojęs elnių, šernų ir meškų Rusijoje, Baltarusijoje.

Egzotiška Afrika su tigrais, liūtais ar buivolais jo netraukia. „Kokia gali būti medžioklė, jei tau 100 proc. garantuoja, kad nušausi žvėrį? Skerdykla! Nušauti tigrą rezervate, tai beveik tas pats, kas „sumedžioti“ jį zoologijos sode. Afrikoje žvėris augina kaip kiaules fermose... Arba kaip A. Bosas: laiko elnius tam tikram plote, po to leidžia nušauti ir vadina tai medžiokle. Tai ne medžioklė!“ - piktinosi A. Šedžius.

Andrius Šedžius šalia pirmos nušautos  meškos

Malonumas, azartas ir savęs išbandymas – būtent dėl to A. Šedžius ima į rankas ginklą ir leidžiasi persekioti žvėrį. Jam nereikia mėsos, nes nemoka jos paruošti ir negamina.

Parlamentaro trofėjai – kaukolė ir kailis. Vienos meškos kailis guli šalia Seimo nario lovos jo miegamajame, kitas virto itin šiltais kailiniais. „Deja, jų beveik nevilkiu, nes yra labai sunkūs. Nebent, kai būna labai šalta“, - sakė jis.

Parlamentaras pasakojo, kad yra nušovęs bene penkias meškas, bet labiausiai jam įstrigo pirmosios medžioklė prieš aštuonerius metus Kanadoje. Į trylikos dienų, apie 5000 JAV dolerių kainuojančią, kelionę jis išsirengė su vienu lietuviu verslininku.

Tiesa, drauge jie vyko tik iki stovyklavietės. Tykoti juodosios meškos, kuri prasidėjus pavasariui į proskyną išeina pakramsnoti šviežių dobiliukų, kiekvienas traukė atskirai.

„Eini vienas ir žinai, kad pats turi viską padaryti. Atveža, išleidžia proskynoje ir pasako, kad vakare lauks už 30 kilometrų. Taip ir keliauji atsargiai visą dieną“, - pirmosios meškos laukimo įspūdžiai A. Šedžiui giliai įstrigo į atmintį.

Paklaustas, kaip reaguoja į žaliųjų judėjimo raginimus uždrausti medžioklę, parlamentaras žodžių į vatą nevyniojo: „Žalieji dažnai perlenkia lazdą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją