Projekte taip pat dalyvauja Valstybinis jaunimo teatras. Lietuvoje britų trupė “Opera Circus” ir 60 Lietuvos vaikų kuria muzikinį spektaklį pagal Camille Saint-Saenso kūrinį “Žvėrių karnavalas”. Spektaklį režisuoja “Opera Circus” režisierius Davidas Pearlas, muzikos režisierius Tomas Kutavičius, choreografė Birutė Banevičiūtė.

Spektaklį kartu su “Opera Circus”, Valstybiniu jaunimo teatru ir teatro studija “Ažuolas” pastatyti padėjo Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija, “Bloombergs” (Londonas) ir kitos organizacijos bei privatūs asmenys.

“Spektaklis yra tik sudėtinė viso šios vasaros projekto dalis. Mes, bendraudami su Lietuvos vaikų namų auklėtiniais, norime padėti jiems įveikti ne tik vaikų namų, bet ir valstybių ribas. Todėl kartu su partneriais Lietuvos partneriais ir rėmėjais suteikėme vaikams galimybę bendrauti su jų bendraamžiais Didžiojoje Britanijoje. Patogiausias ir prieinamiausias būdas tai padaryti yra interneto ryšys, todėl pasistengėme, kad vaikų namai galėtų juo naudotis”, - sakė “Opera Circus” meno vadovė ir projekto Lietuvoje vadovė Tina Ellen Lee.

“Teatras padeda įveikti ir kalbos, ir dvasinius barjerus – tai ypač svarbu šiek tiek kitaip visuomenės požiūriu gyvenantiems vaikams. Šis jau nebe pirmas “Opera Circus” darbas su mūsų šalies vaikais skatina ir Lietuvos teatrą pažvelgti į vaikus, kuriems reikia didesnio dėmesio ir rūpesčio”, - sakė Valstybinio jaunimo teatro vadovas Algirdas Latėnas.

Trupė “Opera Circus” pažįstama Lietuvos žiūrovams iš viešnagių “Life” festivalyje. 1999 m. Vilniaus oro uoste “Opera Circus” kartu su vaikų namų auklėtiniais rodė spektaklį “Paukščių konferencija”. Vėliau trupės nariai palaikė glaudžius ryšius su vaikų namų auklėtiniais ir šiemet vėl grįžta statyti bendro spektaklio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją