Tai daug greičiau, paprasčiau ir nieko nekainuoja. Teoriškai tavo mintį gali išvysti apie 715 000 šio tinklo vartotojų iš Lietuvos arba apie 500 milijonų iš viso pasaulio. Realiai tai pamatys tavo gerbėjai ir draugai. A.Mamontovas šiuo metu „Facebook“ turi apie 66 000 gerbėjų ir apie 800 draugų. Tai pakankamai didelė minia, su kuria galima kelti revoliuciją.

Andrius nori telemetro

A.Mamontovas – itin interaktyvų bendravimą įvaldžiusi Lietuvos garsenybė. Prie socialinio tinklo „Facebook“ jis prisijungia beveik kasdien ir yra ne pasyvus stebėtojas, o aktyvus kalbėtojas. Jis negarsėja užrašais: „Išgėriau arbatos“ arba „Noriu miego“.

Dažniausiai A. Mamontovas ant savo profilio sienos rašo socialinio arba filosofinio pobūdžio pastebėjimus. Ir visada sulaukia skaitlingų draugų, kolegų ir ypač gerbėjų pasisakymų.

Naujausias ir didžiausią susidomėjimą sukėlęs jo žingsnis - „Facebook’e“ įkurta grupė „Prijunkite telemetrą prie mano televizoriaus!!!”

Andrius Mamontovas
„Mes kas savaitę matome TV laidų reitingus ir dažnai kyla klausimas: kas tie žmonės, kurių namuose stovi taip vadinami telemetrai, fiksuojantys, ką tie žmonės žiūri? Kodėl prie mano televizoriaus nėra prijungtas telemetras, kad ir mano balsas būtų įskaičiuotas? <> Kviečiu prisijungti prie grupės visus, kurie sutiktų, kad jų namuose būtų pastatytas telemetras. <> Padarykime nedidelę revoliuciją, kurios jau seniai mums reikia“, - pasibaisėjęs komercinių Lietuvos televizijų programa manifestą ant grupės sienos paskelbė A.Mamontovas.

Šiuo metu grupė turi apie 2000 prisijungusių narių, kurie pritaria dainininko minčiai. Įdomu tai, kad tame pačiame socialiniame tinkle jis sulaukė ir tyrimų bendrovės „SIC Gallup Media” direktoriaus Gyčio Juodpusio oficialaus atsakymo.

Bendrovės direktorius asmeniškai A.Mamontovui aiškina, kas yra TV metrai ir kokiais metodais bendrovė vykdo tyrimus. „Kviečiame Jus susitikti su mumis ir esame pasirengę atsakyti į visus Jūsų klausimus, susijusius su TV metrų tyrimais Lietuvoje – kaip parenkami tokių tyrimų dalyviai, kaip užtikrinamas jų konfidencialumas ir kodėl telemetrų negalima įmontuoti vien kultūros ar visuomenės veikėjų namuose“, - laiško pabaigoje dainininką iš virtualiosios realybės į tikrąją bando išvilioti direktorius.

Erica prisiekia meilę Lietuvai

Erica Jennings
„Aš neemigruoju. Man patinka gyventi Lietuvoje. Čia - mano namai. <> Aš dirbu čia nuo septyniolikos metų, čia susituokiau, sukūriau šeimą ir, taip, man sunku išmokti lietuviškai. Bet aš stengiuosi! Niekas nėra tobulas. Ir aš – didesnė šios šalies patriotė nei daugelis jos piliečių“, – prieš kelias dienas atsaką į vienos TV laidos paskleistą ir per žiniasklaidą nuvilnijusią antį E. Jennings paskelbė ne atviru laišku tai pačiai žiniasklaidai, bet būtent ant “Facebook” sienos.

R.Ruokis skelbia dainos konkursą

Remigijus Ruokis
Muzikantas iš Šiaulių R. Ruokis prieš pusantro mėnesio ant savo “Facebook” sienos užsirašė tokį manifestą: „Manau, atėjo metas ir reikia pradėti judėti prie realybės, o ne prie utopijų, kuriomis persmelktas visas dabartinis Lietuvos pagrindas. Keturi drambliai miršta, turi kažkas juos pakeisti... Dalyvaukit kūrėjai, jei ne per sunku...”. Taip jis paskelbė konkursą „Daina apie REALIĄ Lietuvą“.

„Konkursas taps tradiciniu ir vyks kasmet, nes Lietuva, tikėsimės, be apgaulės, pradės keistis”, - socialinių gaidų nevengiama ir konkurso grupės sienoje. Grupė turi 580 narių.

A.Ramanauskas sukėlė audrą

Algis Ramanauskas-Greitai
Didžiausio “Facebook” narių ir žiniasklaidos susidomėjimo sulaukė TV laidų vedėjo Algio Ramanausko pradėta akcija “Pagauti Solomoną”. Šiuo metu A.Ramanausko sukurtoje grupėje, kurios tikslas išsiaiškinti, kas toks yra daugybėje sostinės vietų užrašus “Solomon” palikęs sienų tepliotojas (tageris), yra apie 4500 narių.

Ant sienos verda įnirtingos diskusijos, spausdinama tiek rimta informacija, tiek juokeliai, renkamos lėšos.

Tame pačiame tinklalapyje susikūrė ir antigrupė, pasivadinusi “Pagauti Solomoną? Tai kodėl nepagavus „Radioshow”? Jos įkūrėjas anonimas sulaukė gerokai mažesnio – maždaug 500 pasekėjų rato.

„Twitter“ kol kas miega

Pasaulinio garso popžvaigždės labiau nei „Facebook“ vertina jo pusbrolį „Twitter“, kuris šių metų balandžio mėnesio duomenimis turėjo apie 105 milijonus vartotojų ir maždaug po 300 000 naujų prisijungdavo kasdien. „Twitter“ - pirmoji daugybės užsienio žvaigždžių bendravimo su gerbėjais beveik realiu laiku priemonė ir net savotiškas jų atstovas spaudai.

Pas mus„Twitter“ kol kas miega. Pagal jį A. Mamontovas vis dar Honkonge. Paskutinę žinutę svetainėje jis paliko šių metų sausio 28 d. E. Jennings veiksmus svetainėje seka vos kelios dešimtys žmonių. Apie A.Ramanauską „Twitter“ dar negirdėjo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją