Televizija NBC pranešė transliuosianti ištraukas iš garsajuosčių, kurios tapo pagrindiniu 1992 metais išleisto Andrew Mortono (Endriaus Motono) bestselerio "Diana: jos tikroji istorija" (Diana: Her True Story) šaltiniu, ir parodysianti tuo pat metu, tik atskirai nufilmuotą vaizdo medžiagą. Viskas bus sudėta į dviejų dalių laidą, kurią numatoma parodyti kovo 4 ir 11 d.

Dviejų valandų dokumentiniame filme, kuris vadinasi "Princesė Diana: slaptosios juostos" (Princess Diana: The Secret Tapes), taip pat bus parodyti interviu su artimiausiais Dianos draugais, teigia NBC.

Pasak NBC atstovės spaudai, filmas sukurtas iš valandos trukmės filmuotos medžiagos, kurioje "profesionalus kolega" įamžino Dianą, jai leidus, tarp 1992 metų rugsėjo ir 1993 metų gruodžio - tuo metu E.Mortono knygoje jau buvo smulkiai aprašyta griūvanti jos santuoka.

NBC tvirtina, kad filmuotoje medžiagoje matyti "atsipalaidavusi, atvira Diana, kartais juokaujanti ir bendraujanti su mažamečiais sūnumis, ir tai iliustruoja šviesiąją pusę moters, kuri visuomenei liko itin slapta asmenybė".

Tuo tarpu garsajuostėse skambančiame Dianos balse girdėti nedraugiškos gaidelės, kai ji kalba apie savo gyvenimą iki tampant princese, apie ilgalaikę kovą su bulimija, mėginimus nusižudyti ir širdies skausmą dėl vyro neištikimybės bei įtemptus santykius su kitais karališkosios šeimos nariais.

Įrašai, kuriuose sudėti maždaug septynių valandų trukmės atsakymai į raštu pateiktus A.Mortono klausimus, buvo slapta padaryti 1991 metais, kai Kensingtono rūmuose per tarpininkus princesė davė daugybę interviu.

Šių įrašų pagrindu 1992 metais A.Mortonas parašė savąją knygą, kuri sugriovė mitą apie pasakišką Dianos santuoką su Charlesu ir davė pradžią įvykių virtinei, 1996-ųjų liepą pasibaigusiai jųdviejų skyrybomis.

Tačiau tik po 1997 metų, Dianai žuvus per automobilio katastrofą Paryžiuje, A.Mortonas prabilo apie tai, jog rašydamas biografiją bendradarbiavo su pačia princese. Praėjus kelioms savaitėms po lemtingosios avarijos pasirodė peržiūrėtas ir pataisytas knygos "Diana: jos tikroji istorija jos pačios žodžiais" (Diana: Her True Story in Her Own Words) leidimas, kuriame buvo sudėtos redaguotos įrašų išklotinės.

Tačiau NBC teigia, kad tos juostos, kaip ir kanalo įsigyta vaizdo medžiaga, niekuomet nebuvo skelbiamos viešai. Bendrovės "General Electric Co." valdomas TV kanalas aiškiai nepasako, kaip jam pavyko gauti autorines šios medžiagos teises.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją