Organizacija "Menininkai Jungtinėms Tautoms", kurią įsteigė JT ir "Pasaulinė vizija taikai" ("Global Vision for Peace"), tikisi paskatinti menininkus "propaguoti Jungtinių Tautų idealus ir įsipareigojimus" ieškant būdų, kaip išspręsti pasaulio problemas, teigė organizatoriai.

Pagal šią programą nuo 30 iki 40 aktorių bei pramogų pasaulio atstovų per vasario 29 dieną įvyksiančią "Oskarų" įteikimo ceremoniją segės "Taikos balandžio" ženklelius.

28 metų D.Barrymore, kuri karjerą kine pradėjo nuo penkerių metų, yra kilusi iš legendinės aktorių giminės, kuriai priklauso Johnas (Džonas), Ethel (Etel) ir Lionelis (Lajonelis) Barrymore`ai. Naujausi jos darbai - vaidmuo 2003 metų filme "Griausmingi Čarlio angelai" (Charlie's Angels: Full Throttle), už kurį ji gavo 14 mln. dolerių (37,8 mln. litų), ir 2004 metų juosta "50 pirmųjų pasimatymų" (50 First Dates).

"Gal pasirodys keista, bet būti filantrope nėra taip lengva, kaip norėtųsi. Dažnai būna sunku gauti informacijos ir resursų, kurie turėtų būti laisvai prieinami", - dešimtims fotografų spragsint savo fotoaparatais sakė aktorė.

"Taigi atsiradus galimybei, jautiesi labai pakylėtas, nes žinai, kad ta diena nenuėjo veltui, kad tą dieną nuveikei kažką svarbaus", - sakė ji.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją