Kartu su E. Smalakiu nusikaltimais kaltinamas ir sostinės advokatas Arvydas Balčius.

Antradienį Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo trijų teisėjų kolegija atvertė 42 metų Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos direktoriaus pavaduotojo baletui E. Smalakio ir 50 metų advokato A. Balčiaus bylą, bet jos taip ir nepradėjo nagrinėti iš esmės. Paaiškėjo, kad advokatas neturi gynėjo – teismas nusprendė jam skirti valstybės atstovaujamą advokatą, jeigu jis iki kito posėdžio juo nepasirūpins.

Teismo posėdyje nepasirodė ir nukentėjusiąja pripažinta šiuo metu motinystės atostogose esanti Vilniaus apygardos administracinio teismo 36 metų teisėja E. Puzinskaitė, po skandalingų skyrybų su sutuoktiniu pasilikusi mergautinę pavardę.

Teisėjai atstovaujantis advokatas Rimas Andrikis sakė, kad nukentėjusioji atvyks duoti parodymus į teismą, tačiau bylos nagrinėjime nedalyvaus.

Baudžiamoji byla dėl pasikėsinimo sukčiauti ir dokumentų klastojimo buvo iškelta būtent po administracines bylas nagrinėjančios teisėjos pareiškimo. Paaiškėjo, kad skyrybų proceso metu buvo suklastoti keli dokumentai, kuriais buvo siekiama įrodyti, kad E. Smalakys sutuoktinių namą stačiusiam statybininkui yra skolingas didelę sumą. Tiesa, šis įsiskolinimo raštelius paneigė.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad suklastoti dokumentai buvo pateikti į skyrybų bylą.

Ikiteisminį tyrimą atlikusi prokuratūra E. Smalakį apkaltino dėl dokumento suklastojimo ir pasikėsinimo sukčiauti. A. Balčiui taip pat yra pateikti kaltinimai dėl dokumento suklastojimo keliuose epizoduose bei padėjimo pasikėsinti sukčiauti.

Teisėja ir baleto primarijus išsiskyrė daugiau kaip prieš dvejus metus. Po teismo proceso teisėjai atiteko žemės sklypas ir namas. E. Smalakys tvirtino, kad jį per pusę su dabar jau buvusia žmona pirko iki vestuvių, o namą esą statė iš iki santuokos turėtų lėšų bei skolintų pinigų.

E. Smalakys šiuo metu gyvena tėvų namuose. Baudžiamojoje byloje jis atsisakė duoti parodymus, tuo tarpu A. Balčius savo kaltę kategoriškai neigė ir įvairias instancijas užvertė skundais. Beje, advokatas kurį laiką praleido už grotų – kviečiamas neatvykdavo pas pareigūnus, todėl teismas buvo leidęs jį suimti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)